Detta är en sydfransk soppa som smakar gudomligt. Var inte rädd för att prova den här maträtten. Min sambo klarar till och med att göra den och han är inte lika förtjust som jag i att laga mat. Har man ett recept att följa så kan till och med den minst matlagningskunnige laga till en smakfull bouillabaisse. Så här gör du:

BOUILLABAISSE
4 pers
2 charlottenlökar
1 finhackad färsk röd chili
4 krossade vitlöksklyftor
5 dl vitt vin
4 dl vatten
2 fiskfiléer av vit fisk exempelvis torsk
1 nät blåmusslor
1 handfull tigerräkor
2 fiskbuljontärningar
1 grönsaksbuljontärning
1 halv kruka färsk persilja
3 msk tomatpuré
1 nypa hel kummin
1 paket saffran
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
Gör så här: 
1.Hacka först charlottenlök och chilin smått. Krossa vitlöksklyftorna med en kniv.Fräs upp detta i en stekgryta och när det fått gyllene färg.
2. Fyll på med vinet och vatten i grytan och lägg även i buljongtärningarna. låt detta koka upp några minuter och sänk sedan värmen.
3. Tillsätt tomatpurén.
4. Lägg i fisken och låt detta puttra på spisen i svag värme. Smaksätt nu med kummin, salt, svartpeppar,saffran och den hackade persiljan. Låt puttra i ca 10-12 minuter. 
5. När fisken puttrat 10 minuter höjer du värmen så det kokar ordentligt.När det kokar kan  du hälla på räkorna och blåmusslorna och låt detta koka tills musslorna har öppnat sig. 
6. Häll upp soppan i skålar och servera med något gott bröd. 
Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation