Nä just det, inte Oliver Twist från Charles Dickens roman utan det jag menar är ett olivbröd som man vrider innan jäsning. Ju mer man vrider desto bättre och snyggare blir det.Jag kunde ha vridit lite till på mina, faktiskt. Här kommer receptet på ett bröd som passar jättebra till tapas, soppa, ostbrickan eller varför inte påskens buffébord! Detta bröd är busenkelt att baka. Du behöver inga avancerade hushållsapparater, bara lite armmuskler:)


OLIV TWIST
2 bröd
1 paket torrjäst
4 dl vatten (37 grader)
1/2 dl olja
1 tesed salt
10 hackade svarta oliver
10-12 dl siktat vetemjöl
Olja , flingsalt och chiliflakes till topping
Gör så här. Blanda jästen med vatten och olja så jästen löser upp sig. Tillsätt sedan salt och de hackade oliverna. Sikta sedan ner vetemjölet lite i taget och knåda till en deg. Forma till två längder av degen och innan du lägger dessa på plåt för jäsning så vrider du bröden som om du vrider ur en disktrasa. Pensla brödet med olja och strö över chiliflakes och flingsalt. Låt bröden jäsa i 30 minuter under bakduk och grädda sedan i ugnen ca 12 -15 minuter på 220 grader.

En sån här god smörgås kan man få till frukost om man bakar det här brödet ; D
Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation