Jaha och vad har hänt i världen idag? Ja, här i Hultsfred har kommunchefen avtackat någon annan gubbe på kommunen med punchpraliner samtidigt som han också i samma veva ber om ursäkt för alla gånger han tassat in på sin kollegas rum och nallat ur godisskålen. Kommunchefen passade även på att erkänna att han varje morgon levt med otroligt dåligt samvete över snatteriet ur kollegans godisskål och kompenserar detta genom att skicka med en tandborste som avtackningspresent också! Punchpraliner är tydligen deras favoritgodis enligt vår lokala tidning. -JAHA?? Detta är alltså den största nyheten Hultsfred har att bjuda på idag! Jösses och suck!!! Det här är ju värre än dagens bridgeresultat! ( jag skakar på mitt huvud så det skramlar)

Ja, det är så här det är att bo i en småstad! Här händer skrattretande nog nästan ingenting! Ni kan ju föreställa er vilken uppståndelse det skulle bli när det verkligen verkligen händer något! Ni förstår säkert hur stressade våra skribenter och journalister i trakten måste vara, ja kanske rent av totalt utbrända, det tär på psyket att skriva om punchpraliner på ett så intressant sätt att till och med en cool matbloggare (jag menar mig själv då såklart) väljer att nämna det när hennes egen skrivkramp faller på. Punchpraliner och gamla gubbar, det är ( tydligen) grejer det! Vill du läsa den superintressanta och fina artikeln så hittar du den här. Det är till och med en bild på när punchpralinerna när dom lämnas över!!!! WOW!

Så över till dagens recept då. En bulgursallad med tonfisk. Du väljer själv mått på ingredienserna, jag står för inspirationen.

BULGURSALLAD MED TONFISK ( välj själv till hur många)

 • kokt bulgur till 2 pers
 •  tomater
 • gurka
 •  soltorkade tomater
 •  isbergssallad
 •  kidneybönor
 • tonfisk på burk
 • olivolja
 • salt och peppar

Serveras med nybakat bröd och en klick smaksatt creme fraiche.

TUDELU!

12 Thoughts on “BULGURSALLAD MED TONFISK

 1. ja älskar bulgur ,så gott och äter de ganska ofta

 2. Ja du det händer saker i Hultsfred vill jag lova ;D. Ja här i Skumparp har traktorn kört förbi två gånger och fasanerna har haft löptävlingar på åkern…kommer nog inte att stå i Sydsvenskan imorgon men kanske på Kaksmulans blogg ;).
  Då låter det bättre med en god sallad. Mycket roligare än köttfärssås rester med makaroner.

  • matsafari on april 18, 2012 at 7:20 e m said:

   Haha det händer nog mer i Skumparp än i Hultsfred en dag som den här! Att traktorn åkte förbi två gånger borde faktiskt nämnas i er lokala tidning;)
   Rester är väl ändå den bästa maten. Det krävs så lite ansträngning och maten är färdig på ett kick:)

 3. Haha, den lokala reporterns dröm 😉

  Bulgursallad är alltid gott tycker jag. Jag brukar göra en grekisk variant på den.

 4. Underbart med dessa lokalnyheter:-)!

  Härlig lunchsallad det där!

 5. Haha vilken underbar nyhet, känns som småstadsblaskor i ett nötskal 😛
  sv: Håller med, dieter avstår jag gärna! Bättre att äta sunt, träna och kunna njuta av livets goda ibland!

  • matsafari on april 20, 2012 at 6:33 f m said:

   Haha ja det är väl så på alla tidningsredaktioner i mindre städer, det är slagsmål om vem som ska skriva de ”riktig” nyheterna när det verkligen händer något:)

 6. Oh, spännande dagar i Hultsfred vill vi lova, låter nästan som det var Ystads Allehandas nyheter:) På måndagar är tidningen så tunn så den mest påminner om en instruktion på IKEAs billybokhylla…
  Men salladen, den ser allt annat än tunn ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation