Jag äter ofta helgmiddagarna allena. Att äta ensam är inte så stillsamt och trevligt som man kanske tror. Det är ganska ensamt. Lite tråkigt. Och ja,väldigt tyst. Nästan så tyst att jag kan höra mina egna hjärnceller argumentera med varandra om helt meningslösa ämnen. Som typ vad det är för likheter mellan en motorcykel och en örn? svaret är så klart: ”örrrn örrnnn örn” för så låter ju en motorcykel.

Ibland känner jag mig lite som grevinnan och betjänten när jag sitter där alldeles ensam (ni vet den där filmen som visas på nyår). Förutom att jag inte har någon betjänt då. Jag snubblade heller inte på kattens huvud den här gången så  likheterna mellan mig och grevinnan var egentligen inte så stora när jag tänker efter. Och varför är det så? Att god mat blir ännu godare om man äter den i sällskap med någon?

CHEVRETORSKRYGG MED ÄPPELFRÄS ( 2 pers)

2 torksryggar

2 äpple

10 cm purjolök

300 gram blomkål

1 näve valnötter

2 vitlöksklyftor

4 tsk timjan

4 skivor  chevré

Smör, salt och peppar

Gör så här: Tärna äpple, skiva purjolök och finhacka vitlöksklyftan. Stek upp äpple i smör tillsammans med blomkål, valnötter, purjolök, timjan och vitlök. När äpplet får gyllene färg tag upp fräset och håll det varmt.  Stek torksryggen i mycket smör och lite vitlök i stekpanna några minuter eller ugngriljera den i 200 grader i ca 10 minuter. Lägg två chevreskivor ovanpå varje torskrygg. Steker du? Låt osten bli lite svettig! ugnssteker du? Släng på osten från början.Salta och peppra och lägg upp på tallrik. Mums.

Ja och här sitter jag då, alldeles allena. På första bilden till vänster, ja då hann jag inte ens sätta mig på stolen innan kameran brände av. På andra korten i högre hörn, ja då ser jag bajsnödig ut och fick inte fast någon mat på gaffeln som först var tanken. Tredje bilden längst ner till vänster…jag vet inte riktigt vad jag gör där men jag tror jag försöker slänga med håret på ett icke lämpligt vis samtidigt som jag kniper ihop munnen och visar mina läskiga hartänder så att all klöver i världen antagligen hade vissnat ner och dött om de hade sett mig. Sista bilden är ett försök att se cool ut, jag förstår inte varför jag ens försökte? Hur jag än gör så kan jag inte se cool ut.Solglasögon? hur tänkte jag då? Det finns väl ingen i hela världen som sitter inomhus alldeles ensam med solglasögon och äter torsk!

16 Thoughts on “CHEVRETORSKRYGG MED ÄPPELFRÄS

 1. Gött med chèvre till fisk, aldrig testat. Med något fräscht som äppletill kan jag tänka mig det! 🙂

 2. Haha….du är ju roligt! Inte speciellt kul att äta själv. Speciellt inte med så god mat. Då vill man ju gärna få lite uppskattning.

 3. Du behöver inga glajor, du är cooooool som du är! Älskar din underbara humor i kombo med fantastiska recept. 😀

 4. Åh torskrygg, förmodligen det godaste i fiskväg man kan äta!
  Lena från make a head food

 5. Hörru, bjuder du på sådana här smarrigheter behöver du inte sitta ensam – jag kommer!

 6. Du är för rolig och nej det är ju Inge kul att äta ensam…
  Hoppas du får en bra helg med lite sällskap:)
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  • matsafari on juni 3, 2013 at 2:46 e m said:

   Ja den här helgen hade jag sällskap. Jag var på barndop och åt mig mätt på buffé! Det var grejer det:)

 7. Torskrygg är fint och tonfiskkotlett är galet gott. Fisk äger.

  Skåla med katten vetja så blir det genast roligare. Du kan ju kalla henne olika namn så blir det mer spännande. Kram!

 8. Du är så välkommen ner till vårt kök anytime, helg som vardag, så ska vi bjuda dej både på god middag och sällskap! Fast bjuder du på fisk och goda tillbehör som dessa så kanske vi kommer förbi dej också rätt vad det är:)

  • matsafari on juni 3, 2013 at 2:45 e m said:

   Det låter otroligt trevligt! Både middag och sällskap! Det ska jag komma ihåg om jag har vägarna neråt skåneland:) Och ni är mer än välkomna hem till mig och katten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation