Livets goda behöver inte alls vara av komplicerade recept. Någon sa även att man kan leva på kyssar och kärlek men den dieten avstår jag helst, fy fan för att byta plack och tandsten med varandra…äckligt ;-D Livets goda här hemma hos mig är inte kyssar och kärlek (inte hela tiden i alla fallutan livets goda består mer av  följande lista:

1.  Mina katter Lois (14 år och vrålfet, men så snäll att hon blir larvig) Decibel ( 7 månader och lite av en sabotör som gärna hänger med klorna i möblemang och annat lämpligt och hånskrattar som en jävla babian så fort hon har sönder någonting). Det finns ingen som älskar mig mer än vad dom gör. Jag kan skälla ut dom och de fjäskar. Jag kan vara ledsen och de fjäskar. Jag kan vara glad och de fjäskar. Jag kan vara arg och de fjäskar. Det finns ingen som avgudar mig så mycket som mina katter och de tycker om alla mina bra likväl som dåliga sidor. Det ska dom ha en guldstjärna för.

2. Pengar! Jag älskar pengar i alla former (mest pappersvalörer i höga siffror) och skulle så gärna vilja ha mer, gärna så där oförskämt mycket så jag kan få testa det där med att torka sig i arslet med en pappersvalör utan att det gör ont i plånboken. Med alla de där pengarna skulle jag kunna köpa allt det där som jag tycker saknas i mitt liv! Exempelvis många olika sorters skor, handväskor och vrålsnygga smycken och ett nybyggt hus med ett megakök där man kan dansa med sina cupcakes utan att slå i huvudet i skåpsluckorna eller slå ner plåtarna med rövdelen.Jag skulle också köpa mig en liten rosa sportig bil och faktiskt ta körkort vilket man faktiskt behöver om man ska köra bil:)

3. Sovmorgon! Det är faan det grymmaste som finns och gärna kombinerat med en lång frukost i bufféstil!

4. Semester! Killen ( jag antar att det är en man eftersom de alltid vill ta åt sig äran åt alla bra saker som händer i världen)  som kom på semester borde precis som mina katter också få en guldstjärna!

5.Sist men inte minst…EFTERRÄTTER. Det borde kanske egentligen kommit på första plats. Det får gärna vara efterätter som inte ger kärlekshandtag och får gärna innehålla snuskigt mycket choklad samtidigt som den är kalorisnål utan att det märks. Ju fler kalorier…ju godare…Varför?

Självklart delar jag också med mig av livets goda, här kommer en enkel, god och kaloririk efterrätt!

 

CHOKLADMOUSSE ( 4 pers)

 • 10o gr mörk choklad
 • 2 äggulor
 • 0,5 dl stark kaffe ( kan uteslutas)
 • 3 msk florsocker
 • 2,5 dl vispgrädde

Gör så här:

Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje.Låt smeten svalna.Rör ev. ner kaffe och florsocker.Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen minst en timme innan det är dags för servering.Garnera med färska bär eller frukt eller varför inte hackad mandel, nötter eller chokladströssel!

Enkelt och så gott så man blir tårögd;-D

24 Thoughts on “CHOKLADMOUSSE MED HASSELNÖTTER

 1. Frida Ohlsson on februari 5, 2012 at 2:48 e m said:

  Älskar din sida om mat mm så roliga recept och du skriver ju otroligt bra.

  Tyvärr är ja själv inte haj på att laga något i matväg men ja älskar att äta ; )….Skulle vilja hyra dig en lördags eftermiddag (egentligen varje dag), till att göra en 3 rätters middag för två hi hi = D………

  Å du sök till halv åtta hos mig vettja ; )….! Eller starta catering , där du åker hem till folk och lagar fest måltider till helgerna….Tänk att ha en 3 rätters färdig till främmandet, den nya dejten, det äldre paret, barnfamiljen, fredagsmyset eller vem/vad det nu kan vara ska komma…..Alla vill ju äta men alla kan ju inte laga…..!

  Ha en bra söndag!

 2. Så gott med mousse mmm!

 3. Hej och tack för kommentaren om min lampa! Vilken härlig matblogg du har! Har fanns massor av inspiration! Jag älskar också att laga mat och framförallt baka! Brukar lyckas för det mesta men idag skulle jag göra chocolate chip cookies. Å de blev vara skit! Hamnade direkt i komposten 😉

  De där kesellan hjärtanen ska jag spara till alla hjärtans dag!

  Ha en skön söndag!

  • matsafari on februari 6, 2012 at 10:57 f m said:

   Nej vad jobbigt att behöva slänga kakorna i papperskorgen! Det har nog aldrig hänt här hemma! Även om jag misslyckats så har kakorna smakat gott ändå!

 4. Vilken härlig humor du har :o) Jättekul (och gott) inlägg. I love chokladmousse! Jag kan oxå stoltsera med ett husdjur i familjen, en belgisk jättekanin, håller på att växa till sig (ska väga ungefär 12 kg när hon växt klart). Men hon hugger åt mig när jag ska sticka till henne ngt gott, så henne får barnen sköta om. Jag kanske berättar mer om den stora besten i något inlägg framöver, hi!

  • matsafari on februari 6, 2012 at 10:58 f m said:

   Oh en belgisk jättekanin som dessutom är tjurig!!! Det låter livsfarligt! 12 kg ??? Det är enormt! Har hon en egen lägenhet att bo i när hon är så stor? hihi

 5. Klart efterrätt ska finnas med på listan över vad som gör livet värt att leva, speciellt när det är choklad i godsakerna!

 6. Gode tid jag som älskar både choklad och nötter jihaaaaa vad gott kram Sofia

 7. Hej!
  Kul att du tittade in hos mej och kommenterade….
  Har läst lite av vad du skriver och det är verkligen underhållande….kommer nog att kika in flera gånger.
  Ha en bra kväll!
  //Therese

 8. Mums vad gott med chokladmousse =) Ny Ib Laursen-tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla =)

 9. Haha, du verkar ha fattat vad som sätter guldkant på tillvaron! Nr 2 och 5 skulle inte skada att ha mer av, resten är jag så lyckligt lottad att jag har. Det absolut bästa med att vara pensionär är lååååååånga, mysiga frukostar framför morronTV.n! Ha en härlig vecka, och hoppas att något av det du önskar trillar in!

  • matsafari on februari 6, 2012 at 11:01 f m said:

   Hihi! JA det är inte svårt att hitta guldkornen i sitt liv! Synd bara att man i min ålder inte hinner njuta av dem då man alltid har häcken fylld med jobb osv. Det låter härligt att vara persionär!!

 10. MUMS de ser otroligt gott ut,och hasselnötter yummi

 11. Jag skriver under på punkt nr 2 – 5! Ja den som ändå hade ett bautakök….!
  Moussen ger riktigt god ut, snacka om att bli sugen nu några timmar efter lunch och blodsockerfallet är nära.

 12. låter som en dessert som passar utmärkt på alla hjärtans dag, eller vilken annan dag som helst 🙂
  Du får ha en fantastisk helg 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation