Idag släpptes nya numret av Mera, en gratistidning som delas ut i Vimmerby, Hultsfred och Västerviks kommuner. Jag skriver ju numera i varje nummer i den tidningen om mat och den här gången var temat grytor…Men…Det råkade bli lite fel med recepten och bilderna. Ett recept föll bort och en bild utan recept publicerades. Därför får ni det saknade receptet här. Ett superduper recept faktiskt!
Nu ska jag dricka hemlagad varm choklad med lavendelsocker och sitta bakom stora ”skämskudden” framför Bonde söker fru. Alltså den där killen med fler muskler än hjärnceller som fått stryk av Johannes Årsjö (Sveriges starkaste man) typ 100 år i rad nu utnyttjar inte han situationen lite? Jag kan svära på att han nog kommer få visa sin”coq” för varenda en av de där tjejerna som flyttat in på hans gård. Bra tv…ja det är det faktiskt!
1 hel färsk kyckling
2 gula lökar
2 stora morötter
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
300 gr skogschampinjoner
1 paket bacon
1 flaska rödvin
2 bujongtärningar ( höns)
2-3 krm svartpeppar
2 krm salt
1 msk torkad timjan
Gör så här: Stycka kycklingen i flera delar. Stek upp delarna i lite smör i en het stekpanna så det får lite färg och yta. Lägg ner kycklingen i i stor gryta. Stek baconet mjukt samman med lök, purjolök, champinjoner och vitlök.Lägg ner detta i grytan och slå på vinet. Lägg ner slantade morötter. Smula ner två buljongtärningar. Koka upp och låt sedan kycklingen sjuda under lock i ca 60 minuter (gärna lite till) i en stor gryta.Smaksätt med salt och peppar. Servera med kokt potatis.
//
åh va roligt och få skriva i tidning och varje gång,wow.Stort Grattis.
Åh de här ser ju hur lyxigt ut som helst.de här skulle ja vilja sätta tänderna i och njuta.
Så kul att skriva för en tidning! Det tror jag du gör jättebra.
Kollar också på BSF i år. En av bönderna bor ju där jag är uppvuxen (Man vet att man är från landet då…) – så det är lite extra kul 🙂
Coq au vin har jag tänkt hundra gånger att jag ska laga. NU SÅ!