Hej! Nu har jag bockat av årtiondets höjdar-influensa. Det var den värsta jag haft på länge men nu är det över och jag är vid gott mod igen. Köttfärslimpa gör ju vem som helst pigg så därför firar vi mitt tillfrisknande med just en sådan tycker jag! Skamlig…eller jag menar…smaklig spis!

KÖTTFÄRSLIMPA ( 4 pers)köttfärslimpa

500 gr köttfärs

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

4 msk glutenfritt ströbröd

1 dl mjölk

1 msk smör

1 ägg

2 msk fryst kryddblandning provencale

Sätt ugnen på 200°. Låt ströbrödet och mjölken svälla 5 minuter i en bunke. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna. Blanda ägg, kryddor, den stekta löken och färs i bunken med ströbrödet, rör om tills det blir en slät färs. Forma färsen till en limpa i en smord ugnssäker form. Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Och du…Spara skyn som blir i formen och koka upp den med lite grädde och redning (om det behövs). Det blir tidernas sås, det kan jag lova!

//
Ann-Sofi

5 Thoughts on “KÖTTFÄRSLIMPA

  1. Jag gjorde köttfärslimpa igår. Sååå gott med riktigt gräddig sås till.

  2. Välkommen tillbaka till världen! Jag hoppas innerligen att jag slipper en influensa i vinter (peppar peppar ta i trä). Det är inte roligt sånt där. Det är tur att det finns god mat som köttfärslimpa att peppa sig med!

  3. Jáckie on november 3, 2014 at 8:11 e m said:

    MUMSfilliBABBA 🙂 det ska jag prova 🙂 Härligt att du är frisk igen 😉

  4. Jag är mitt uppe i min influensa just nu… Får nog pigga upp mig med lite köttfärslimpa. Om ett par dagar… Kram.

  5. Usch och fi, det verkar vara en massa baskelusker som far omkring överallt just nu! Vi har varit så in i bänken dåliga i både förkylning och magflunsa båda, minns inte när det varit så sist… Men vi hoppas du får hålla dej frisk nu, atvi atvi atvi!
    Och en köttfärslimpa, det är väl hur bra som helst att fira friskheten med!

    Kramar till dej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation