Ja i så fall så kan jag berätta att jag var på utflykt, den här gången i Ryd som ligger i Tingsryds kommun i det vackra Småland. Vad har Ryd som ingen annan håla i Småland har? tänker du säkert nu…och jag tänker inte vara hemlig på något vis utan jag kan berätta för er att där ligger Smålands kanske häftigaste kyrkogård. Det är ingen vanlig kyrkogård med kors, gravstenar och döingar utan den här kyrkogården är lite mer spännande än så. Här i Ryd ligger nämligen en gammal bilskrot numera kallad bil-kyrkogård dit turister välfärdar från jordens alla hörn.

Att besöka den här kyrkogården kändes andäktigt på något vis, vi och alla de andra besökarna gick alldeles knäpptysta och med en nick hälsade vi på förbipasserande samtidigt som alla bilvraken och naturens krafter förbluffade oss. Vi tittade in i Åkes (ägaren till denna bilåtervinningcentral) hem, verkstad och ägor,medan vinden susade lite spöklikt i trädkronorna där mitt ute i skogen.

Jag är egentligen inte särkilt vidskeplig och rädd av mig men på något sätt så kändes det som den där Åke fortfarande fanns där bland bilarna, stirrandes på mig, någonstans mellan alla trädstammarna. Den här kyrkogården gjorde mig lite tagen ja faktiskt gripen av den här Åkes sätt att leva så att mina tröga kommentarer , min energiska personlighet och mitt annars ganska vanliga  ”spexbeteende” (när jag släpps lös i skogen) uteblev. Vilket kanske var rätt så skönt för alla de andra i sällskapet.

Här ser ni en knäpptyst matbloggare stå i vidskeplig miljö och klia sig i röven! (vissa kliar sig huvet när de är fundersamma, andra i röven…Tydligen!)  Och ja bilden här nedan…Är det inte så svenska bilförare överlag brukar peka med fingret i trafiken eller? Jag ska DITÅT tror jag bestämt att det betyder!

Är du själv nyfiken på att åka hit så ta en titt på hemsidan för en vägbeskrivning. Det är annars väldigt enkelt skyltat från vägen och inte speciellt svårt att hitta trots att det ligger ganska öde.

5 Thoughts on “DU KANSKE SÅ HÄR PÅ TORDAGKVÄLLEN UNDRADE VAD JAG GJORDE I HELGEN?

 1. Som Tingsrydsbo (eller ja, fördetting – flyttat låååångt, till Växjö) så har jag såklart varit på Kyrkömosse några gånger och blir precis som du lite vidskeplig och förstummad… Känns som att någon gick därifrån en dag och aldrig kom tillbaka… Kusligt!

 2. Vilket ställe! Jag tror nog jag är mer av en klia huvudet faktiskt, men visst alla är vi olika ;o)

  Kram Malin

 3. Du är för skön bruden haha! Ja, i mörkaste Småland säger ja som har varit mycket i de trakterna 😉

  Klia i huvudet är nog jag det… det andra överlåter jag till andra 😉

 4. Åh, kul! Detta ska jag lägga på minnet 🙂

 5. Ja, nog är det ett lite annorlunda ”resmål”, kul att det finns lite udda saker!!
  Trevlig helg!!
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation