Ja så var det vardag igen och dags att plocka fram ett bra vardagsrecept. Den här gratängen går att göra med pasta också om man så önskar. För pasta är ju kul. Potatisen är ful. Japp, så fick jag till ett rim i det här inlägget också.
POTATIS OCH FÄRSGRATÄNG ( 6 pers)
Fyllning:
ca 500 gr bland-nöt eller lammfärs
1 gul lök
1 krm spiskummin
1 krm chili
1 vitlöksklyfta
5 potatisar
Sås:
3 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
2 dl ost
3 msk ajvar relish
ca 1 -2 msk maizena redning
Topping:
1 dl ost
Gör så här: Stek färsen i stekpanna tillsammans en finhackad gul lök och pressad vitlök. Krydda med chili och spiskummin. Koka upp såsen i en kastrull genom att blanda mjölk, pressad vitlök och ajvar relish. Låt såsen koka upp och tillsätt ost och redning. Skiva potatisen i centimetertjocka skivor. Smöra en ugnsfast form och sprid ut skivad potatis i botten. Lägg färs ovanpå och slå över hälften av såsen. Lägg ytterligare potatis ovanpå och slå över resten av såsen. Strö riven ost ovanpå och gratinera i ugnen i ca 40 minuter i 200 grader.
Klar att servera.
Älskar mat som sköter sig själv i ugnen! 🙂
Allt-i-en-form-mat: bäst!
Perfekt recept, speciellt för oss som inte äter färs så ofta. Och när det ligger allt i en form, så mycket bättre!
åh gu va gott.ska ja absolut göra.underbara bilder och nu blev ja sååå hungrig plötsligt