Tyvärr  har jag  varit borta ett tag, jag har varit riktigt sjuk. Ni vet så där riktigt sjuk att man vill ha sin mamma brevid sig fast man är 32 år! Nu är jag på benen men helt orkeslös och utpumpad på kraft. Jag har  legat i sängen halvdöd och drömt konstiga drömmar,haft ont i kroppen, frusit,snorat, svettats  och det var inte förrän på den tredje dagen jag gjorde lite som Jesus, återuppstod, fast Jesus var nog lite piggare än vad jag är just nu, han är ju trots allt Jesus och ”jesusar” blir nog aldrig sjuka.

Igår var första gången jag åt mat sen i söndags (förutom glass, fast det är ju ingen mat), att vara sjuk är ingen bra diet även om det är otroligt effektivt. – 3 kg på fyra dagar! Snacka om att jag ska unna mig massor av gott i helgen för nu är aptiten påväg tillbaka och jag kan äntligen svälja utan att det gör ont!

FALUKORV med POTATISMOS ( 4 pers)

FALUKORV:

 • ca 800 gr falukorv i skivor
 • 1 krm svartpeppar
 • 1/2 krm cayennepeppar

POTATISMOS:

 • ca 800 gr skalad genomkokt potatis
 • 5 kvistar finhackad bladpesilja
 • 50 gr smör
 • 1-2 dl mjölk
 • 2 krm svartpeppar
 • 2 krm salt

Gör så här: Falukorven kryddas och steks i stekpanna på medelvärme tills de fått fin färg och ser aptitliga ut. Potatismoset gör du genom att mosa potatis med en potatisstöt och sedan blandar du i resten av igredienserna samtidigt som du kör moset med en stavmixer eller elvisp. Några klumpar i moset vill man inte ha till den här rätten så jobba ordentligt med elvispen.

Decibel har varit en alldeles utomordentlig sjuksyster den här veckan. Jag har till och med fått en morgontvätt i ansiktet varje morgon, hon har också värmt mig när jag har frusit och vi har ätit en hel del glass tillsammans. Katten har nog faktiskt märkt att jag har varit sjuk för hennes obligatoriska cirkusföreställningar hon annars kör varje kväll har varit inställda hela den här veckan.

Håll utkik nu i helgen på  MATSAFARI , det är nämligen tävlingsdags, det är ett otroligt fint pris som kan vinnas av er läsare. Ett pris som jag faktiskt själv skulle vilja ha själv! Ha nu en riktigt skön fredagskväll!

22 Thoughts on “FALUKORV MED POTATISMOS

 1. Skönt att du är på G igen!
  En sak som är bra att ha på lut är jordärtskocksoppa. Varmt och lent, det är som att få en kram från insidan. Med ett mjukkokt ägg till så blir det riktigt mättande.

 2. Vad skönt att läsa att du är på benen igen så man kan läsa dina roliga inlägg 🙂
  Potatismos och falukorv, det är grejer det.
  Önskar dig en skön och härlig helg!

 3. Calle on mars 30, 2012 at 6:09 e m said:

  Hej igen!, Jo angående Marduk tröjan så kan jag tänka mig 400kr, vad är det för storlek?. För övrigt så var jag också på den spelningen 2008 om jag inte minns fel?
  Calle/Uppsala

  • matsafari on mars 30, 2012 at 8:50 e m said:

   hej Calle! jag tror inte att tröjan är till salu… tyvärr. Den trycks inte längre och finns heller inte i så många ex och sålde slut på stört. Men är det något annat i Marduk-väg du behöver (förutom just den tröjan) så kan jag nog kanske ordna det. Tänker du åka på deras spelning i april? Deras första spelning på hemmaplan, det får du inte missa!

 4. Måste vara härligt att åter höra till de levandes skara…:) Hopps det fortsätter gå åt rätt håll så du kan njuta av godsaker i helgen,
  krya på dej!

  • matsafari on mars 30, 2012 at 7:11 e m said:

   Tack Mårtenssons! Jag har verkligen massor i matväg att ta igen;) Och vilken tur att det är påsk nästa vecka också, då får man ju äta massor med goda saker!

 5. Oj, det där lät inte roligt! Skönt att du är på bättringsvägen. Här har vi också haft sjukstuga i veckan, men inte sådär extremt:-)

  Korv och potatismos, underbar comfort food!

  önskar dig en skön helg,
  kram

 6. åh denna klassiker är ju bara för god!!
  Hoppas att du kryar på dig snabbt nu så att du kan få vara lite pigg nu i helgen!
  kram /E

 7. Skönt att du är på benen igen. Hoppas du just nu håller på att ladda upp för en riktigt dundermiddag med massa godsaker.
  Falukorv i all ära… (och den ska va med potatismos och inte makaroner som gubben och ungarna absolut vill ha).
  Ska nog ta och blanda till en liten lördags mojito för att hålla alla baciller borta. Övertygad om att det funkar bättre än alla vaccinationer och örmediciner i världen ;)! Kram

  • matsafari on april 1, 2012 at 11:08 f m said:

   Mojito är 10 ggr bättre än hostmedicin och smakar betydligt bättre! En bra lördagskväll låter det som! Själv skålade jag i påskmust hela kvällen, det är inte fy skam det heller;) KRAM

 8. Bra att du är bättre, falukorv och potatismos är så gott 🙂

 9. Det var ju jag som skickade den sista kommentaren, gick lite snabbt där 😉

 10. Eller så gick inte kommentaren fram, skrev iaf att potatismos är ju bland det godaste! aldrig provat med persilja i så det ska jag göra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation