Ibland är det konstigt vad vissa saker leder till andra. Jag har ett minimalt kök och en dag runt jul förr förra året hittade jag det perfekta köksbordet, det tog en stund innan jag valde att måla om bordet och det tog mig ytterligare 1 år innan jag hittade dom perfekta stolarna. De perfekta stolarna är nu nymålade i en ganska skrikig men otroligt glad kulör och allt blev skitsnyggt. Förutom en sak… nu passar inte tapeten jag har in i köket längre och måste bytas. Visst är det konstigt? Nu när jag tittat och valt bland tapeter så inser jag att om jag byter tapeten i köket så kommer tapeten i matrummet inte passa in längre… Och sen när jag bytt tapeten i matrummet så kommer säkert inte kulören i vardagsrummet stämma överens…och…så kanske den färgen skär sig med färgen i hallen… och så kommer trappan upp till övervåningen se skitkonstig ut om det inte är nymålat där…Ja och sen kanske övervåningen behöver lite färg… Och så möblerna, ja dom kommer inte längre att passa till dom nya tapeterna… Så måste jag börja leta efter nya möbler som passar in i med alla nya färger… Alltså det där kan ju ” go-on-forever”! Alltså, jag skulle kanske inte ha köpt det där köksbordet från första början 😉 Allt det här är fan köksbordets fel!
olivfärsbiffar

( 4 pers)

500 gr färs ( bland, nöt eller lamm)

20 gröna oliver

1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor

1/2 tsk salt

1 ägg

1 msk färsk hackad oregano

Gör så här: Finhacka den gula löken. Pressa vitlöksklyftorna. Finhacka oliverna. Blanda färs, lök, vitlök, oliver,salt, ägg och färsk oregano i en bunke och blanda ihop allt till en smet. Forma sedan till 8 platta biffar. Stek dem sedan i stekpannan i ca 3 minuter på varje sida. Servera med klyftpotatis och någon god sås.

//

Ann-Sofi

 

8 Thoughts on “FÄRSBIFFAR MED OLIVER

 1. Haha! Känner igen det där 😉 Vi är väldigt mycket på ruta 1 nu när vi flyttat, eftersom det mesta från gamla lägenheten inte passade. Det är härligt men samtidigt skitjobbigt att börja om från början – det finns ju så mycket att välja på!

  • Det blir med andra ord ganska dyrt att flytta! Speciellt för er som flyttar till större och behöver fler möbler för att fylla ut:)
   Hoppas verkligen ni kommer trivas!Och jag ser fram emot ett ”hemma-hos-reportage” sedan:)

 2. It’s the ciiircle of hooooome! När blir man ”klar” egentligen? Och vill man bli det? Vad ska man göra då?

  Tänk, vad gjorde jag innan jag gillade oliver? Många frågor…
  Ha en go helg nu! Kram på dig.

 3. Nej det ska man passa sej för, att börja på en make-over, det blir till slut en rullande snöboll som bara växer och växer. Just därför drar vi oss så för att måla om väggarna i ett av rummen, då måste taket oxå målas och å måste det samma i alla rummen och sen är vi igång. Nej, då är det lättare att flytta:)

  • JA! Flytta! Det är det jag ska göra! haha! Jag blir svår att flytta ur det här huset. Här bor jag alldeles för bra. Men ack lite nya tapeter och nya möbler skulle ju göra bofastheten benhård:)

 4. Konstigt hur det kan bli 🙂 Jag tror att du hade en master plan från början med att köpa det där köksbordet, nu får du ju göra om en massa som är så himla roligt 😉

  Färsbiffar. Gärna. Ofta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation