Ibland åker vi till Linköping när det behövs IKEA, storshopping ala HM och skittråkiga biltema. Och varje gång skrattar vi hejdlöst på vägen när vi passerar en skylt någonstans efter Kisa där det står fiskrökeri!! Alltså, vad är det för kul med det tänker du nu och jo jag ska berätta för er att om man säger ordet lite annorlunda så får det en helt annan innebörd! Jag tror inte alls att detta är ett rökeri där man röker fisk utan jag tror faktiskt att det är ett fis-krökeri! Är inte fis-krökeri ganska roligt? Jag ser framför mig en massa olika rör som går kors och tvärs där någon sitter med stjärten i mynningen och fiser. Ja, kanske konserveras fisarna på burk som sedan säljs där på fis-krökeriet och så ser jag tusentals tyskar ( ja, det är bara tyskar som skulle kunna tänka sig att betala för saker som har med bajs att göra, som typ älgskit) stå där i kö för att få köpa just den bästa och färskaste fisen! Härligt va? Så tänk på det nästa gång ni åker förbi ett fiskrökeri! Det kanske faktiskt är ett fis-krökeri!Så det så… Den här fiskgrytan har jag inte fisit fram…Den har jag lagat ganska enkelt på spisen. Och Tina Nordström stod för kryddningen…Eller ja, hon var ju inte hemma hos mig och trollade i grytan utan jag har helt enkelt bara använd en av hennes kryddpåsar som man nu för tiden kan köpa i affären.

FISKGRYTA MED RIS ( 4 pers)

 • 400 gr vit fisk ( skuret i mindre bitar)
 • 1 gul lök
 • 1 färsk röd chili
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • 1 påse Tina Nordströms kryddmix thai ris
 • 2 dl fiskbuljong
 • 1 burk/paket kokosmjölk
 • 200 gr frysta wokgrönsaker
 • 1 dl räkor
 •  3 msk redning ( om det behövs )

Gör så här: Stek upp finhackad lök med pressad lök i lite smör i en kastrull. När löken fått fin färg slår du i Tina Nordströms thai påse. Fyll på med fiskbuljongen i grytan och tillsätt även kokosmjölken. Lägg sedan i fisken och sänk värmen något. Låt puttra i ca 3 -4 minuter ( för färsk, ca 6-8 minuter för fryst fisk) och tillsätt sedan frysta wokgrönsaker. Låt grytan puttra i ytterligare 5-6 minuter. Häll sedan i räkorna och låt dessa vara i grytan i knappt 1 minut, klar att servera.

Tina Nordströms kryddpåsar finns i välsorterade ICA-butiker och bara för att det står på påsen att kryddan lämpar sig för ris så är det ingen lag som säger att man inte kan använda den till något helt annat!

Fis (peace)-out!

3 Thoughts on “FISKGRYTA MED RIS

 1. Haha, jag har aldrig sett ordet fiskrökeri som du beskriver det, men det är ju klart…..du har ju helt rätt!!!
  Fis på burk kan man säker hitta nånstans, roligaprylar.se tex brukar ha dom mest konstiga saker.!!!
  Fiskgrytan verkar god, har dock inte sett hennes kryddor i butiken än.

 2. Haha….det var faktiskt väldigt roligt! Riktiga rökare!!:)
  Har testat några av Tinas kryddningar och tycker lite både och om smakerna. Men mycket smak var det i alla. Får hålla utkik!

 3. Tack, nu kommer jag aldrig kunna tänka på rökt makrill utan att tänka på fis! Tack så hemskt mycket! Verkligen! 😉
  Eller så kommer jag inte kunna tänka på rökt fisk utan att fnissa 🙂

  Jag tycker, på allvar, att Biltema är en jätterolig affär! Vet inte varför egentligen… men där finns ju allt typ.

  Fiskgryta är aldrig dumt! Och kan Tina hjälpa till så klagar jag icke.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation