Rabarber började inte ätas förrän på 1700-talet men användes långt tidigare som medicinalväxt. Det finns uppgifter om att man åt rabarber till lamm, rå med salt och peppar på den tiden men numera används växten oftast till desserter. Den som har anlag för njursten bör undvika rabarber eftersom den innehåller mycket oxalsyra. Här kommer en härlig rabarberdessert som gärna serveras med vaniljglass, smält choklad och lite jordgubbssylt.

FRASIGA RABARBERKUDDAR
4 pers
8 mördegsplattor
2 stänglar rabarber
4 teskedar jordgubbssylt
1 ägg
Florsocker till garnering
Gör så här: Tina smördegsplattorna. 4 st plattor blir botten och fyra blir till lock. I de fyra locken kan du skära ut en kvadrat i mitten av plattan.Den lilla kvadraten som blev över klippte jag ut ett hjärta av och gräddade i ugnen och lade sedan ner dem i hålet på kudden när den var färdiggräddad. Lägg 4 mördegsplattor på en plåt. Lägg skivad rabarber och tillsätt en tesked jordgubbssylt på varje platta. Lägg över locket och nagga ihop kanterna med en gaffel så att inte rabarbern och sylten rinner ut vid gräddningen. Pensla varje rabarberkudde med uppvispad ägg och grädda sedan i 220 grader i ca 15-20 min. Servera med smält choklad, sylt och en kula vaniljglass. Pudra varje kudde med lite florsocker.
SMARRIGT!

3 Thoughts on “FRASIGA RABARBERKUDDAR

  1. Kina on maj 21, 2011 at 7:12 f m said:

    Har du bakplåtspapper under eller direkt på plåten? 🙂

  2. karin - trattoria on maj 23, 2011 at 9:17 f m said:

    ser jättemumsigt ut!

  3. Ann-Sofi on maj 23, 2011 at 10:27 f m said:

    Kina: Jag använder bakplåtspapper.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation