Idag är det fredag! Wööhhooöööhh! Det är inte ju heller inte vilken fredag som helst utan också fotbollsfredag. Fotbollsfredag betyder att alla svenska män bänkar sig framför tv:n i sina brunrandiga kalsonger med en svensk starköl i varje hand. Ikväll kommer var och varannan man skrika ut svordomar åt en viss Zlatan så det ekar över hela Svea Rike. Våra män kommer hoppa upp och ner som en duracell-kanin i soffan av spänningen kring en helt vanlig jävla boll och andra män som jagar den fram och tillbaka på en plan som består av två mål och en fyrkant. När Portugal gör mål så kan du räkna med att åtminstone var tredje man kommer kasta sig ner på golvet och sparka vilt med både armar och ben, ni vet precis så där som en 3 åring som inte vill gå till dagis brukar göra. Och i morgon när/om Sverige förlorar matchen mot Portugal så kommer ALLT vara Zlatans fel och så kommer alla svenska män hata Zlatan tills det är dags för nästa match. Då är liksom allt glömt och förlåtet och Zlatan är lika bäst som han alltid har varit.

FRITERAD CAMEMBERT (4 pers)camembert

1 liten rund camembert ( delad i fyra delar)

1 ägg

1 dl ströbröd

2-3 dl rapsolja

Gör så här: Knäck ett ägg i en skål. Rör om ägget med en gaffel lite hastigt. Dränk ostbitarna i ägget. Häll upp ströbröd på en lämplig tallrik och rulla osten i ströbrödet. Gör om samma procedur en gång till. Dvs. dränk osten ytterligare en gång i ägget rulla ännu en gång i ströbröd. Hetta upp oljan i en mindre kastrull på hög värme. Lägg i osten och låt osten friteras i ca 1-2 minuter på varje sida. Servera osten med hjortronsylt.

12 Thoughts on “FRITERAD CAMEMBERT MED HJORTRONSYLT

 1. Mmmm, så gott! Tänker du bänka dig framför tv:n ikväll?

 2. Öhm, jag får erkänna att trollfar nog inte är en svensk man, enligt din standard. För du lär inte hitta många som är mer aktivt ointresserade av sport öht än han. O med aktivt ointresserad menar jag att han kan anstränga sig för att undvika all form av sport. (Nästan, men han räknar inte sin ridning som sport…) Kan ärligt säga att jag inte tror han känner igen Zlatan på bild, fast å andra sidan… Näe, så ignorant är han faktiskt inte. Han lär PÅSTÅ att han inte känner igen honom, men det är inte sant.
  Friterad camembert… Såååå gott!

  • matsafari on november 15, 2013 at 4:14 e m said:

   Haha:) Jag var kanske lite hård och drog alla män över en kant där;) Det finns ju faktiskt en del män som gillar hästar också, det är helt sant:)

 3. Klockrent! Min sambo är på väg till stan för Tt ha ett möte med några andra neanderthalare. De kan skrika och sparka sig trötta på krogen. Camembert är en hit. Mycket bättre än Zlatan. Kram!

  • matsafari on november 16, 2013 at 12:57 e m said:

   haha! Ja då antar jag att det kommer gå till så här: Massa öl om Sverige vinner för att fira. Massa öl om Sverige förlorar för att trösta sig.Hoppas de verkligen sparkade och skrek sig trötta på krogen och att han kom hem med hälsan i behåll;) Och jag håller med dig…Camembert är bra mycket godare än Zlatan!
   KRAM

 4. Friterad camembert var min absoluta favoritdessert när jag var yngre, men så har jag alldeles glömt av den! Skandal! Bokmärker direkt, för det här ska jag göra pronto. Trevlig helg!

 5. Friterad Camembert är ju så himla gott. Vad sugen jag blev nu…

 6. Jisses vad gott med camembert:)
  Ha en skön söndag

 7. WOW det ser UNDERBART gott ut:) din blogg gör att jag vill laga mat hela tiden haha.

  Kolla in länken nedan…ett läckert recept jag bifogat som ingen får missa:)

  Ha en härlig vecka:)

  LOVE Maria at inredningsvis – Swedish decor, food, and fashion

  • matsafari on november 18, 2013 at 5:32 e m said:

   Haha ja det är väl det som är meningen med en matblogg. Att inspirera! Och kul att jag gör det också.
   Den där västerbottenpajen såg grym ut!
   Ha en härlig vecka du också!
   KRAM KRAM

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation