Hur ser din frukostkultur ut? Är du typen som äter filmjölk och cornflakes? Eller kanske äter du en stadig frukost iform av lagad mat som scrabled eggs och prinskorv? Själv kan jag aldrig hoppa över frukosten.. Då blir jag alldeles för grinig och jag går gärna upp tidigare bara för att få äta frukost. Jag är dock inte så kräsen över VAD jag äter huvudsaken är ATT jag äter på morgonen innan jag tar tag i dagen.
Idag gjorde jag en härlig bondbaguette med vitlökssalami, rocculasallad, tomat och riven mozarella. Jag skvätte även på med några droppar vit tryffelolja. Till det drack jag en stor latte av kaffet min sambo inhandlat i Brasilien.
GOD MORGON!VIT TRYFFELOLJA

Tryffelsvampens aromer är, precis som aromen i jordgubbar och hallon, vattenlösliga och omöjliga att lösa i olja. Detta gör det svårt att framställa tryffelolja gjord på äkta tryffelsvamp.

Tryffelsvampen består till dryga 80 % av vatten och endast till 2% av fett. Tryffelolja där olja hälls över en tryffelsvamp har därför en mycket kort hållbarhet, tryffelsvampen ”ruttnar” i oljan. Om man lyfter ur svampen efter ett par dagar kan oljan hålla i någon vecka men kvaliten på oljan försämras snabbt. Olivolja med färsk tryffel kan därför endast avnjutas på plats under säsong men är tyvärr ingen bra konserveringsmetod för den goda smaken.

Äkta vit tryffel betingar ett pris på 30 000 – 50 000 kronor per kilogram beroende på säsongens tillgång. Den brukar serveras hyvlad direkt över rätter. Man räknar med cirka 10 gram per portion – alltså en kostnad på cirka 350 kronor per portion.

Zetas Tryffelolja säljs i 10 cl flaskor och kostar mellan 30-33 kr i butik.

Vill du veta mer om Zetas produkter. Besök då deras HEMSIDA.

(textavsnittet om den vita tryffeln är hämtat från http://www.zeta.nu/web/Tryffelolja.aspx)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation