Svenska språket är ”baskinge” inte lätt. Skära, skärde, stjärt! Eller hur var det? Och vissa k:n som utalas tj…. Hur vet man att ordet kaka inte uttalas tjatja eller chacha? Jag menar…när man säger att någon är käck så säger man ju inte åh vad du är tjeck eller check…

Ni som har följt bloggen since the beginning har sett dom här kakorna tidigare och för er som inte har det, här kommer receptet.

NON STOP KAKOR ( ca 25 st)

125 gr smält smör
2 ägg
3 dl socker
2 teskedar vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 teskedar bakpulver
Gör så här: Smält först margarinet, blanda det med socker och ägg och vispa poröst. Blanda ihop vaniljsocker, vetemjölk och bakpulver i en bunke som du sedan blandar i äggsmeten. Rör till en fin smet och sedan klickar du ut små klickar på en plåt ( inte så många på varje plåt då kakorna flyter ut i ugnen) och sticker sedan i non stop godisar. 200 grader i ugnen i ca 12 minuter. Lycka till.

 

8 Thoughts on “GODIS KAKOR

 1. Godiskex (kex säger man i Finland) tackar jag inte nej till!

 2. Alltid bra och bli påminnd.Godis och kakor i ett är ju så gott.Perfekt till kalaset för barnen hugger direkt om dem ser dessa färgglada godiskakorna

 3. Käcka kex är himla käckt, som vi säger i Göteborg. Nej, stavning är inte lätt – det ser man när man är ute i bloggvärlden inte minst. Jag gillar din blogg av många anledningar men en är att du behandlar språket så väl. Nu finns det ju förklaringar till alla de där konstiga stavningarna som grundar sig i hur orden uttalades då för väldigt länge sen (typ lite före jag var barn), men det ska jag inte trötta någon med. Etymologi är bara kul för språknördar. Häpp!

 4. Stavning och uttal är inte alltid det lättaste i det svenska språket. Och allt är inte logiskt, hu nej.

  Har för mig jag har sett dessa kakor tidigare och jag har ett liknande recept från en arbetskollega men när de blir av i mitt kök vet jag inte… de ser riktigt smarriga ut och något som kidsen förmodligen skulle älska mycket!

 5. men vad fin din sida blitt då med nya rosa toner!
  Kakorna ser också delicata ut 🙂

  Lena från make a head food

 6. sv; Nemen tack! 🙂
  Oj har du aldrig gjort en rulltårta?, det växte jag upp med. Så omöjligt är det inte, någon gång borde du testa 🙂

  Åh så som du gör med dina bilder har jag testat men får det inte alls lika snyggt som du! Ska allt knåpa ihop något med mina bilder också =)

 7. De här ska jag testa nästa gång barnen vill ha kakor! Brukar göra liknande med kakao i degen men de här ljusa ser ju jättegoda ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation