Alltså, våra svenska namnsdagar i almenackan! Hallå, dom är ju som ett stående skämt många utav dom. En liten uppdatering borde vara på sin plats snart,  det är faktiskt år 2013 och nu heter ju människor mer kosmiska namn än gamla asguda-namn.  Hur många heter idag Sigbritt till exempel? Eller Gunhild? Och vem döper sin unge till Asgar eller Anselm, det sistnämnda låter ju mer som en vidrig gul spottloska som kommer från någon infekterad förskylningshals. Den 1:e april har Hervor namnsdag så får man slut på aprilskämt den dagen så kan man ju säga att Hervor har namnsdag, fast det är tveksamt om någon skulle gå på det skämtet. Ett annat kul namn jag hittat i kalendern är  Volmar, varför är det kul då? Jo eftersom det rimmar på korvar. Andra konstiga namn då? Vad sägs om Alfhild??? ( haha, asgarv) Åslög??? ( ännu mer asgarv) Åslög, det låter ju faktiskt mer som en berusningsdryck än ett namn. På parkbänken utanför systembolagen lite varstans i Sverige hörs det ” Ska ru ha´re en åslög hörru?” Sånna här konstiga namn finns det alltså i vår svenska almenacka, ta dig själv en titt om du vill ha ett gott skratt.  men Mitt eget namn Ann-Sofi ( jättefint namn), det finns inte med! Hur kan det inte göra det när exempelvis Osfald har en egen dag? Vem är det som sitter och bestämmer vem som ska ha namnsdagar egentligen? Eller är det just det som är problemet kanske, det finns ingen som sitter och bestämmer sånt, därför är namnen kvar sedan typ istiden härjade och vi lagade mat på glödbädd iklädda skinnkalsonger med varsin stenyxa i högsta hugg?

Här kommer hur eller hur ett supergott, busenkelt knäckebrödsrecept. Passar perfekt till soppan, frukosten eller som kvällssnacks!

SUPERGOTT KNÄCKEBRÖD ( två plåtar)

2 dl maizena

1 dl sesamfrö

1 dl linfrö

1/2 dl rapsolja

2 1/2 dl kokande vatten

1 tsk salt

flingsalt att strö ovanpå

Gör så här: blanda alla torra ingredienser. Häll oljan i det kokande vattnet. Häll sedan oljan/kokande vattnet över de torra ingredienserna.  Det är viktigt att det är kokande vatten eftersom maizenan behöver svälla lite. Använd en slickepott oh bred sedan smeten så tunt det går på två plåtar med bakplåtspapper.  Strö flingsalt ovanpå och grädda i ugnen i 150 grader i ca 40-45 minuter. Bryt sedan i mindre bitar.

4 Thoughts on “KNÄCKEBRÖD

  1. 🙂 Knäckebrödet är beroendeframkallande. Jag hade senast i chiafrön också!

  2. Vänta bara, snart har nyblivna föräldrar tröttnat på vad-man-nu-döper-ungar-till, och så börjar de bläddra i almanackan. Och snart är dagisen fyllda med Åslög och Hervor.
    Såna där knäcke är toppen, funkar nästan (ja sa näääästan) som chips.

  3. KANONGODA Knäckebröd TACK för smakprovet. Nu ska det bakas KNÄCKE på Liegatan 🙂 Kram på dig Fia-Lisa <3 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation