Egentligen kan du bjuda på vilken mat som helst när du har gäster och istället lägga krut på en vacker dukning istället. Fantasin sätter gränserna och det finns egentligen inga rätt och fel. På internet finns massor med sidor där du kan lära dig vika fina servetter och i helgen tog jag hjälp av partydags när jag skulle vika mina. Jag valde att vika olika servetter för att varje gäst skulle känna sig speciell och maten jag bjöd på var rotfruktspytt med entrecote och en kantarellsås. Varför inte göra en höstdukning i helgen? Plocka in lite vackra löv och lägg på bordet, kanske någon höstig blomma från rabatten, eller varför inte dekorera med vackra äpplen?

ROTFRUKTSPYTT
4 pers

2 morötter
2 sötpotatisar
2 potatisar
1 palsternacka
2 gula lökar
1 halv chilifrukt

Gör så här: Skär alla rotfrukter i klyftor och lägg på en plåt eller i en ugnssäker form. Finhacka chilifrukten och strö över. Ringla över lite olja och salta med flingsalt. Låt stå i ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Servera med en härlig köttbit av nöt.

SMALIS PANNAKOTTA (ingen grädde eller socker)
4 pers


8 dl vaniljyoghurt Valio
2 gelationblad
200 gr hallon

Gör så här: Blanda ut ca 3 dl yogurt i en kastrull och låt sjuda upp tillsammans med 2 gelatinblad. Blanda ut det med den övriga yoghurten och se till så att gelatinet verkligen inte klumpar. Häll upp i glas och låt stå i kylen i 3 timmar. Dekorera med hallon på toppen innan servering. En smal variant på efterrätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation