Jag var ute och gick i nästan 4 timmar idag och traskade både i skog, ute på landsbygden, kring sjön samt inne i samhället och direkt hem till spisen. Idag fick det bli en hemmagjord pizza med ”jag-tar-vad-jag-har-i-kylen” ingredienser och resultatet blev en inbakad Grand Calzone med Salami.Självklart är det naturligt att ha ost på pizza men jag var så trött och borta efter min promenad att jag helt enkelt i ett zombieliknande tillstånd slängde ihop pizzan och upptäckte sedan när pizzan nästan var färdig att, FAAN, jag, mitt dumhuvud, lade ju inte på någon ost!!!!!! Det gick jättebra ändå och blev jättegott tack vare lite av innehållet i en burk riven hårdost vid matbordet och en klick creme fraiche på tallriken!

GRAND CALZONE SALAMI
2 stora pizzor
PIZZADEG:
1, 5 dl mjölk
1 dl olja
1 krm salt
2 teskedar bakpulver
5 dl vetemjöl
FYLLNING:
4 teskedar tomatpuré
2 tomater
2 chaminjoner
1 liten gul lök
1 röd paprika
12 skivor valfri salami
Gör så här: Börja med slå på ugnen 220 grader. Skiva alla grönsaker, lök och salami. Blanda ihop alla ingredienser till pizzadegen och knåda ordentligt till en smidig deg. Kavla ut till stora runda pizzabottnar. Bred ut tomatpuré i botten och fyll pizzan med skivade tomater, champinjoner, lök, paprika och salami. Pensla kanten på pizzan med lite vatten och nyp ihop kanterna till en inbakad pizza. Pensla lite vatten över hela calzonen innan den ska in i ugnen.Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter. Trots att inte pizzan innehåller ost så blev det jättejättegott!!!
Så idag har vi lärt oss att alla misstag kan sluta riktigt bra!

4 Thoughts on “GRAND CALZONE SALAMI

 1. Cupcakesfluffan on april 4, 2011 at 5:08 f m said:

  Mumsigt 🙂

 2. Madeleine on april 7, 2011 at 6:48 f m said:

  Kul att du kika in på min blogg och att du gillade den! Du har också en fin blogg och hit kommer jag kika in igen. Viken härlig calzone, vad sugen man blir på pizza!

 3. Anonymous on oktober 25, 2011 at 4:47 e m said:

  Snyggt resultat! Ser ut som från en pizzeria. Men vad för funktion har vattnet man penslar på?

 4. Ann-Sofi on oktober 25, 2011 at 6:27 e m said:

  Att pensla med vatten ger trevlig färg utan att torka ut pizzadegen. Jag själv föredrar lite mjukare yta en ett krispigt skal på en inbakad pizza. Men smaken är ju som baken:-D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation