Ingen jul utan Ernst, eller hur var det? Själv vill jag inte ha någon skinka utan jul eller jul utan skinka. Visste ni förresten att julskinkan inte blev populär på julbordet förrän på 1800-talet och innan dess var revbenen den vanligaste julfestmåltiden. Och ska jag vara ärlig…Revbenen är min absoluta favorit , jag kan till och med skita i all det andra. Men tyvärr är det är ingen av mina familjemedlemmar som serverar revben på sina julbord men hemma hos mig själv är det lika viktigt som köttbullarna. Nog om revben! Det är ju griljerad skinka jag bjuder på idag. Och faktiskt är det Ernst recept från hans julprogram förra året.

GRILJERAD JULSKINKA MED ÖRTER ( 1 skinka)julskinka

1 färdigkokt julskinka

4 rejäla kvistar färsk timjan

6 rejäla kvistar rosmarin ( spara två kvistar till dekor)

2 msk olivolja

3 msk soja

Gör så här: Finhacka örterna. Blanda olivolja och soja. Rör ner örterna. Skär snitt i svålen. Pensla hela skinkan ( spara lite till en omgång till) med örtblandningen. Ställ in skinkan i ugnen i 30 minuter i 220 grader. Tag ut skinkan efter 15 minuter och pensla med resterande örtblandning. Tag ut skinkan och låt svalna. Skär i tunna skivor. Servera på julbordet.

Ha det gott så länge!

//Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation