Titta! Ja om ni tittar på bilden så kommer ni se att jag har äntligen fått användning av mitt RÖDA läppstift!!! Jag köpte det någon gång för länge sen när vi var bortbjudna på fest. Strax innan vi skulle gå så  smetade jag på läppstiftet på läpparna på det sätt som man bör och gick sedan ut i hallen och plutade med munnen framför pojkvännen i hopp om att han skulle tycka att jag var skitsexig, vrålhet,raffig och ja, ni vet… allt det där! Åh så fel jag hade! Min pojkvän brast ut i  gapskratt och vek sig själv dubbel samtidigt som han frågade ” Men…vad i helvete har du på dig??Ska du gå ut så där?” Humpff… jag kastade en blick i spegeln och kunde knappt hålla mig för skratt själv, ja visst, rött läppstift på mina läppar kanske fick mig att se het ut, men inte alls på det där sensuella, mystiskt sexiga sättet utan mer på ett läskigt, prostituerat och billigt sätt! Så nu har läppstiftet  blivit kompis med mina hallonmuffins och det är ju kul.

HALLONMUFFINS MED CHOKLADMOUSSE-FROSTING ( 4 mega muffins)

 • 100 gr margarin
 • 2 dl socker
 • 2 ägg
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1 dl hallon
 • 4 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver

FROSTING:

 • 2 dl grädde
 • 2 tsk nötcreme
 • 2 tsk kakao

Gör så här: Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa lite till. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver för sig och vänd sedan ner detta i äggsmeten. Blanda ner hallonen och häll sedan upp smeten i stora muffinsformar. Grädda i ugn i 200  grader i ca 12 minuter. Gör under tiden frostingen genom att vipsa grädde, nötcreme och kakao till en ganska så hård mousse. Lägg moussen i en sprits och spritsa sedan muffinsen med moussen när de svalnat.

Att spritsa en ros är ingen så kallad dans på rosor kan jag tillägga men med lite övning så kommer det nog snart kanske gå som en dans! Jag återkommer med en tutorial när jag behärskar det här ordentligt! Nan ni inte vänta …  så får ni google på det:-D

18 Thoughts on “HALLONMUFFINS MED FÖRSÖK TILL ATT SPRITSA EN ROS

 1. Vilket kul inlägg, känner verkligen igen mig! Tipsar om ett annat recept på Hallonmuffins som låter supergott 🙂

 2. sv: ja eller hur, och det bästa av allt är jag lottar ut ett likadant paket på bloggen nu 😀 in och tävla med dig 😉 Kram

 3. Men det var väl bra att stiftet lyckades hitta en ny kompis, när inte den gamla ville kännas vi det längre:)
  Rosen var väl inte så illa, träning ger färdighet!

  • matsafari on februari 29, 2012 at 8:17 e m said:

   Haha ja läppstiftet och jag passar inte alls bra ihop, synd för jag tycker det är vackert med röda läppar. För att vara första försöket med att spritsa en ros så ska jag inte klaga. Det kunde ha sett värre ut:)

 4. Det är svårt att spritsa ros… jag försökte mig på det för ett tag sedan!

  Hallonmuffins mums säger jag bara!!

 5. Ha ha ha, du skriver så kul 🙂
  Själv äger jag inget rött läppstift och kommer nog aldrig göra det heller. Jag gillar rosa 🙂
  Superfina muffins du gjort, rosen var riktigt tjusig.
  Kram

 6. Jag tycker allt att rosen var fin, kan bara tänka mig hur det skulle se ut om jag försökte… Så fint foto med läppstifte. Där har jag mycket att lära, får försöka plocka fram mim mer kreativa sida som säkert finns långt långt där inne.
  kram Lottzy

 7. Jag känner igen mig 🙂 Jag tycker att alla andra ser så läckra ut med lite färg på läpparna men jag ser ut precis som du beskriver, billig :))
  Underbara muffins och rosen blev superfin!
  Ha en underbar dag.
  Kram kram
  Jessica

 8. Sv; jaaa syckelturer, picnic, sitta på en brygga och bada tossingarna vattnet, skratt, solsken.. Jag fixar trekantsmackorna så fixar du muffinsen..deal 😉

 9. Vad roligt skrivet och vilken fin blogg du har!

  Tack för din kommentar hos mig 🙂

  • matsafari on mars 1, 2012 at 2:35 e m said:

   vad kul att jag kan underhålla på luncher och fikaraster på jobbet;-D Kul att du hittade hit och välkommen tillbaka såklart!

 10. Muffinsen ser smaskig ut! Tycker att det är ett bra försök till en ros 🙂 Det är ju bara till att fortsätta öva.
  Men inga ägg i receptet? Stämmer det?

  • matsafari on mars 1, 2012 at 2:35 e m said:

   Jo det ska vara 2 ägg i, ibland har man bråttom när man skriver och det är helt riktigt att det ska vara ägg i även om det inte står så! Klumpiga jag;-D

 11. hahahhaha,du är så rolig.älskar och läsa dina inlägg.man får allt ett leende på läpparna,ja choklad och hallon är super gott tillsammans.mumma

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation