Baguette med hasselnötter är ingen svår nöt att knäcka. I Frankrike är baguetten helig och en baguette med hasselnötter är bra mycket godare än den där torra oblaten man får i kyrkan. Fast skit i kyrkan, vem går egentligen dit längre? Vin kan man ju dricka ändå.
Hoppas ni har det bra därute i snöstormar, köldknäppar och klass 1-varningar. Själv sitter jag i pyjamas fortfarande och tänker inte göra så många knop under dagen.
BAGUETTE MED HASSELNÖTTER ( 2 st)
1/2 paket jäst
25 gr smör
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl special + någon dl till utbakning
För att baka baguetter med hasselnötter gör så här: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjölken. Värm till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Slå mjölkblandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt vetemjöl och hasselnötter. Knåda ihop till en smidig deg. Arbeta för hand i 10 minuter genom att vika degen då och då och knåda in luft. Låt degen jäsa i 40 minuter. Dela degen i 2 delar. Knåda snabbt till två långa baguetter. Lägg på baguetteplåt eller vanlig plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda baguetterna i ca 10 minuter eller tills de har fått fin färg.
Idag vill jag tipsa om Nelly.se stora rea. En kvinna kan aldrig ha för många skor…Eller?
Ha nu en riktigt trevlig helg!
//
Perfekta! I Amsterdam har vi soligt och +8 grader.
Åh, älsk på nybakt bröd! De ser ut att vara hur goda som helst ju:)