I år har gurka varit vinnaren i växthuset. Tomaterna är på gång alldeles strax. Jag odlar inte så mycket längre då jag inte vill ha mer växter att vattna än vad jag kan samla regnvatten till. I år har jag bara behövt vattna med kommunalt vatten en gång då semestervädret (på gott och ont) bjöd på mängder med regn.
Jag har under den här säsongen klarat mig med två 100 liters behållare under stuprören och jag använder ekologisk gödning i uppsamlingsvattnet för att få en bra skörd.

Gurkorna måste tas till vara på alla sätt, och inläggningar gör att man kan få njuta av den egna skörden sent in på vintern!

INLAGD GURKA ( 1 burk)

1-2 gurkor
2 msk hackad persilja
1 msk senapsfrö
1 msk dillfrö eller 2-3 dillkronor

Lag:
3 dl vatten
2 dl ättikssprit (12 %)
3 dl socker
2 msk salt

Gör så här: Skiva gurka tunt. Varva gurka, senapsfrö, hackad persilja samt dillfrö i en stor burk. Koka upp vatten, ättikssprit, socker och salt. Lått svalna något. Häll sedan lagen över gurkan och förslut med lock.  Ställ den svalt. Gurkan är klar att ätas efter att ha stått i ca 3-4 dagar.

//

 

6 Thoughts on “INLAGD GURKA

  1. mycket intressant, bra jobb och tack för att du delade en så bra blogg.

  2. Jag hittade bra inlägg här. Jag älskar hur du skriver. Trevlig!

  3. Vad härligt att du är så duktig på att samla regnvatten! Det är något jag personligen måste bli bättre på. Du har inte upplevt problem med mygg i dina regntunnor?

  4. Det här är en riktigt intressant blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation