Romantiken spirade säkert i många sovrum i natt och en och annan lycklig jäkel fick nog ligga! Det var ju faktiskt alla hjärtans dag! Här hemma hade vi bestämt att helt enkelt strunta i den där plånboksätande högtiden och inte köpa presenter, blommor eller annat kraffs och istället göra något roligt ihop. Så i går spelade vi bowling på nintendo wii och käglorna föll som furu här i vardagsrummet. Och visst blev det någon form av firande av något slag ändå, då jag faktiskt åkte och köpte de där tallrikarna vi klämde och kände så hårt på förra veckan och som vi tyckte var så vackra! Och min sambo som aldrig lagar mat, lagade en så jävla god middag att till och med jag, den lilla matbloggaren, nästan fick lite prestationsångest. Och om jag fick ligga? Jag låter det vara osagt, men ni ser ju vilket gott recept min pojkvän lagade! Till och med uppläggningen gjorde han helt själv! Sånt måste ju belönas på något sätt…….
LARS FLÄSKFILE MED PESTOPASTA ( 2 pers)
PASTA OCH KÖTT:
- Pasta till 2 portioner tagliatelle
400 gr fläskfilé
0,7 hg parmaskinka
20 st körsbärstomater, ca
1-2 nävar ruccolasallat
1 dlc ashewnötter
Smör till stekning
Salt & peppar efter smak och tycke
PESTO:
- 1 kruka basilika
8 dl parmesanost, grovriven
2 dl cashewnötter, ca
5 msk olivolja
1 st vitlöksklyftor
2 dl matlagningsgrädde
Salt & peppar efter smak
Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden hela fläskfilén i bit i lite smör. Först på ganska hög värme för att den ska få stekyta och färg sedan steker du på medelvärme under 15 minuter. Salta och peppra på fläskfilén. Gör peston under tiden som köttet steker i pannan. Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa ner vitlöken i peston och avsluta med att röra i matlagningsgrädden. Smaka av pestoröran med peppar och eventuellt lite salt. Både parmesanosten och nötterna är salta så var försiktig så att det inte blir för mycket.Värm peston i en kastrull före servering. Skiva sedan upp fläskfilén i skior och stek dessa i på medelvärme några minuter i stekpannan igen tills de är hel genomstekta. Sedan är det dags för upläggning.Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston.Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallat.Strö över cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.
Det här får vilken flickvän som helst att lysa av lycka:)
Och tallrikarna då? Vad tycks?Kanske inte den bästa bilden men visst är de vackra! Det är design Mats Jonasson, Målerås som är en otroligt duktig konstnär som tillverkat dessa tallrikar i kristall! Jag tycker de är otroligt orginella, smakfulla och häftiga att servera på:)
OCH HALLÅ… Ni ( PAPPA OCH MAMMA) om ni tänker uppvakta mig när jag fyller år om en månad, ja då kan ni köpa de här tallrikarna, det är en skitbra födelsedagspresent som skulle få mig att skutta små ”tacksamhetsskutt” av glädje! Och nu när vi ändå är inne på min födelsedagspresent så har jag varit en otroligt snäll dotter genom åren (*host*host) så en fet check med oförskämt många, höga och långa rader av siffror skulle också funka!
Vilken härlig matblogg…. så god mat du blev uppvaktad med, såg fantastiskt gott ut.
Tack för inlägget på min blogg, ha en bra dag!
Kram
Ja ibland så kan de överska de där manliga människorna;-D Ha en bra dag du också KRAM
Jaa den chokladbakelsen är jättegod:) Kul att du hittade min sida, jag har precis börjat skriva recept som du ser..men det kommer förhoppningsvis bli mer och bättre efter ett tag!
Här verkar det vara en hel del goda recept och fina matbilder så jag kommer hålla koll på dig och din blogg:)
Ha en fin fortsatt dag.
//S
Välkommen till ”mat-blogg-världen”:-D Att blogga om mat är verkligen jättekul! Och det är roligt när man hittar andra inspirerande bloggar, som din! Jag vet ju var jag kommer hitta mina bästa dessert-tips framöver:) vi verkar ha helt samma smak.
Tack för titten på min blogg:) Välkommen tillbaka!
Kram Ann-Sofi
Jadu, den där rätten är nog helt klart en säker ligga-rätt! Fast min kille är vegetarian så jag får nog hitta på något annat jag…
Ja det går nog ligga efter en vegetarisk rätt också;-D
Haha, du är roligt du, man får ju hoppas att många fick ligga – för då var det säkert många som var lugna och avstressade på jobbet idag hehe
Ja det får vi hoppas:) Vem vet, det kanske kan minska sjuksrivningar och arbetsskador i långa loppet:)
Vad gott det ser ut!:)
Det var jättegott! Jag tog 3 portioner!!!
Oj, den rätten hade jag gärna blivit bjuden på, så gott det ser ut 🙂
Min make var på hockey så jag fixade till dottern med pojkvän vilket uppskattades jättemycket.
Kram kram
Ja det blev en riktig höjdare! Han kan om han vill:) Så fint av dig att ordna mat till dotter och hennes sällskap och att du inte behövde sitta ensam en sån kväll! KRAM
va duktig han är,min kan verkligen inte ens koka ris.så de blev pizza för oss,heheheh
Hihi jag blev faktiskt grymt imponerad eftersom min sambo bara kan laga tre rätter! Nu kan han en fjärde och det är ju trevligt att få lite variation 🙂
Pizza på alla hjärtans dag är inte alls fel! Mer tid till att kramas!
Tyvärr släpper jag sällan in min sambo i köket men jag vet att han kan. Han lagade ofta mat i början när vi träffats. Vill gärna ha recept. Nu gör han oftast tacopaj!) Är verkligen impad av din alla hjärtansuppvaktning! Ser gott ut!
Släpp in honom lite mer i köket:) Att dela matlagningsglädje är ju mycket roligare! Tacopaj är ju inte fel! Kanske han kan lära min sambo att göra den för det skulle jag gärna bli bjuden på en fredagkväll;-D
Underbart! 😉
OHJA!
En riktigt passionerad rätt =)…Ser riktigt mumsigt ut!!.
// Tina
Det var grymt gott ! Skulle kunna äta den här rätten många gånger om!
Ser väldigt gott ut! Vilken lycka att få detta.
Tack snälla för dina rara ord hos mig! Väldigt glad blir jag 🙂
Ja jag var världens lyckligaste efter den här måltiden!
Ha ha du är väl bara så jäkla rolig du ;). Jo den rätten var nog en bra förutsättning för att få ligga ;). Å andra sidan funkade brända hamburgare på torrt rågbröd, eldad inbakad fläskfilé mm också rätt bra för min ”gubbe” när vi var nyförälskade för så där 100 år sedan ;). Nu brukar han stå för vinet och jag för maten, en bra fördelning ;),
Att han står för vinet och du för matlagningen tycker jag låter jättebra! vi kvinnor vill ju gärna att allt ska blir perfekt och det blir det inte om det är en karl som lagat maten;-D
Mmm, ser väldigt gott ut. Själv fick jag fixa maten och ingen blomma heller fick jag….
Kram Malin
såg verkligen jättegott ut, spar och lagar till nästa fläskfilé!
Ja det tycker jag! Helt klart ett recept värt att spara!
Åh, det här såg fantastiskt gott ut! Tror jag får spara som ett bokmärke :o)
Ha en bra dag!
Kram
Det gör du rätt i, det var en supersmarrig måltid.)
Ha en bra dag du också:) kram
Ja det är ett recept värt att spara och laga flera gånger:) Ha det gott! kram
Ser riktigt gott ut måste jag säga 🙂
Ja ibland så kan dom de där grabbarna!