Romantiken spirade säkert i många sovrum i natt och en och annan lycklig jäkel fick nog ligga! Det var ju faktiskt alla hjärtans dag! Här hemma hade vi bestämt att helt enkelt strunta i den där plånboksätande högtiden och inte köpa presenter, blommor eller annat kraffs och istället göra något roligt ihop. Så i går spelade vi bowling på nintendo wii och käglorna föll som furu här i vardagsrummet.  Och visst blev det någon form av  firande av något slag ändå, då jag faktiskt åkte och köpte de där tallrikarna vi klämde och kände så hårt på förra veckan och som vi tyckte var så vackra! Och min sambo som aldrig lagar mat, lagade en så jävla god middag att till och med jag, den lilla matbloggaren, nästan fick lite prestationsångest. Och om jag fick ligga? Jag låter det vara osagt, men ni ser ju vilket gott recept min pojkvän lagade! Till och med uppläggningen gjorde han helt själv! Sånt måste ju belönas på något sätt…….

LARS FLÄSKFILE MED PESTOPASTA ( 2 pers)

 

PASTA OCH KÖTT:

 • Pasta till 2 portioner tagliatelle
  400 gr fläskfilé
  0,7 hg parmaskinka
  20  st körsbärstomater, ca
  1-2 nävar ruccolasallat
  1 dlc ashewnötter
  Smör till stekning
  Salt & peppar efter smak och tycke

PESTO:

 • 1 kruka basilika
  8 dl parmesanost, grovriven
  2 dl cashewnötter, ca
  5 msk olivolja
  1 st vitlöksklyftor
  2 dl matlagningsgrädde
  Salt & peppar efter smak

Gör så här: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Stek under tiden hela fläskfilén i bit  i lite  smör. Först på ganska hög värme för att den ska få stekyta och färg sedan steker du på medelvärme under 15 minuter. Salta och peppra på fläskfilén. Gör peston under tiden som köttet steker i pannan. Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås.  Spara några hela blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa ner vitlöken i peston och avsluta med att röra i matlagningsgrädden. Smaka av pestoröran med peppar och eventuellt lite salt. Både parmesanosten och nötterna är salta så var försiktig så att det inte blir för mycket.Värm peston i en kastrull före servering. Skiva sedan upp fläskfilén i skior och stek dessa i på medelvärme några minuter i stekpannan igen tills de är hel genomstekta. Sedan är det dags för upläggning.Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston.Blanda runt och lägg på kött, skinka, tomater i halvor och sallat.Strö över  cashewnötter och lite grovriven eller hyvlad parmesan. Avsluta gärna med några hela, fina basilikablad som dekoration.

Det här får vilken flickvän som helst att lysa av lycka:)

Och tallrikarna då? Vad tycks?Kanske inte den bästa bilden men visst är de vackra! Det är design Mats Jonasson, Målerås som är  en otroligt duktig konstnär som tillverkat dessa tallrikar i  kristall!  Jag tycker de är otroligt orginella, smakfulla och häftiga att servera på:)

OCH HALLÅ… Ni ( PAPPA OCH MAMMA)  om ni  tänker uppvakta mig när jag fyller år om en månad, ja då kan ni köpa de  här tallrikarna, det är en skitbra  födelsedagspresent som skulle få mig att skutta små ”tacksamhetsskutt” av glädje! Och nu när vi ändå är inne på min födelsedagspresent så har jag varit en otroligt snäll dotter genom åren (*host*host) så en fet check med oförskämt  många, höga och långa rader av siffror skulle också funka!

 

32 Thoughts on “JAG BLEV BORTSKÄMD PÅ ALLA HJÄRTANS DAG:)

 1. Vilken härlig matblogg…. så god mat du blev uppvaktad med, såg fantastiskt gott ut.

  Tack för inlägget på min blogg, ha en bra dag!

  Kram

 2. Jaa den chokladbakelsen är jättegod:) Kul att du hittade min sida, jag har precis börjat skriva recept som du ser..men det kommer förhoppningsvis bli mer och bättre efter ett tag!

  Här verkar det vara en hel del goda recept och fina matbilder så jag kommer hålla koll på dig och din blogg:)

  Ha en fin fortsatt dag.
  //S

  • matsafari on februari 15, 2012 at 4:19 e m said:

   Välkommen till ”mat-blogg-världen”:-D Att blogga om mat är verkligen jättekul! Och det är roligt när man hittar andra inspirerande bloggar, som din! Jag vet ju var jag kommer hitta mina bästa dessert-tips framöver:) vi verkar ha helt samma smak.

   Tack för titten på min blogg:) Välkommen tillbaka!
   Kram Ann-Sofi

 3. Jadu, den där rätten är nog helt klart en säker ligga-rätt! Fast min kille är vegetarian så jag får nog hitta på något annat jag…

 4. Haha, du är roligt du, man får ju hoppas att många fick ligga – för då var det säkert många som var lugna och avstressade på jobbet idag hehe

 5. Vad gott det ser ut!:)

 6. Oj, den rätten hade jag gärna blivit bjuden på, så gott det ser ut 🙂
  Min make var på hockey så jag fixade till dottern med pojkvän vilket uppskattades jättemycket.

  Kram kram

  • matsafari on februari 15, 2012 at 8:30 e m said:

   Ja det blev en riktig höjdare! Han kan om han vill:) Så fint av dig att ordna mat till dotter och hennes sällskap och att du inte behövde sitta ensam en sån kväll! KRAM

 7. va duktig han är,min kan verkligen inte ens koka ris.så de blev pizza för oss,heheheh

  • matsafari on februari 15, 2012 at 8:31 e m said:

   Hihi jag blev faktiskt grymt imponerad eftersom min sambo bara kan laga tre rätter! Nu kan han en fjärde och det är ju trevligt att få lite variation 🙂
   Pizza på alla hjärtans dag är inte alls fel! Mer tid till att kramas!

 8. Tyvärr släpper jag sällan in min sambo i köket men jag vet att han kan. Han lagade ofta mat i början när vi träffats. Vill gärna ha recept. Nu gör han oftast tacopaj!) Är verkligen impad av din alla hjärtansuppvaktning! Ser gott ut!

  • matsafari on februari 16, 2012 at 11:39 f m said:

   Släpp in honom lite mer i köket:) Att dela matlagningsglädje är ju mycket roligare! Tacopaj är ju inte fel! Kanske han kan lära min sambo att göra den för det skulle jag gärna bli bjuden på en fredagkväll;-D

 9. En riktigt passionerad rätt =)…Ser riktigt mumsigt ut!!.
  // Tina

 10. Ser väldigt gott ut! Vilken lycka att få detta.

  Tack snälla för dina rara ord hos mig! Väldigt glad blir jag 🙂

 11. Ha ha du är väl bara så jäkla rolig du ;). Jo den rätten var nog en bra förutsättning för att få ligga ;). Å andra sidan funkade brända hamburgare på torrt rågbröd, eldad inbakad fläskfilé mm också rätt bra för min ”gubbe” när vi var nyförälskade för så där 100 år sedan ;). Nu brukar han stå för vinet och jag för maten, en bra fördelning ;),

  • matsafari on februari 18, 2012 at 11:15 f m said:

   Att han står för vinet och du för matlagningen tycker jag låter jättebra! vi kvinnor vill ju gärna att allt ska blir perfekt och det blir det inte om det är en karl som lagat maten;-D

 12. Mmm, ser väldigt gott ut. Själv fick jag fixa maten och ingen blomma heller fick jag….

  Kram Malin

 13. såg verkligen jättegott ut, spar och lagar till nästa fläskfilé!

 14. Åh, det här såg fantastiskt gott ut! Tror jag får spara som ett bokmärke :o)

  Ha en bra dag!

  Kram

 15. Ser riktigt gott ut måste jag säga 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation