Det var ju ett jävla tjat om den där kanelbullen förra veckan. Det liksom flög och matades med kanelbullar överallt kändes det som… Själv åt jag en hel plåt alldeles själv eftersom det var sådant hets om den. Men ingen, absolut ingen, nämnde något om den stackars kanellängden! Men vad fan? Ja, för att påvisa att det faktiskt borde finnas någon form av kanel-rättvisa här i världen så tänker jag idag faktiskt mata er med just kanellängd. Ja det var bara det jag ville. Kanellängd med lite vanilj det var bara det jag ville säga.

KANELLÄNGD  ( 3 stora längder)kanellängd

50 gr jäst för söta degar

150 gr smör

1 krm salt

1 dl socker

2 tsk kardemumma

15 dl vetemjöl

Fyllning:

50 gr rumsvarmt smör

1 dl socker

2 msk vaniljsocker

2 msk kanel

Topping:

1 uppvispat ägg

3 msk Strösockerkanellängd1

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölken. Vätskan ska bli fingervarm ( 37 grader).  Häll vätskan i bunken med jäst.Rör runt tills jästen löst upp sig. Tillsätt salt, socker och kardemumma. Rör sedan ner mjölet försiktigt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen sedan jäsa under bakduk i 45 minuter. Dela sedan degen i 3 lika stora delar. Blanda ihop socker, vaniljsocker och kanel i en mindre skål. Kavla sedan ut varje del av degen i en stor reklangel. Bred smör ovanpå och strö rikligt med socker och kanelblandningen på smöret. Rulla sedan ihop rektangel till en rulle. Klipp sedan upp två snitt längs med hela rullen och vik över bitarna mot mitten. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Låt längderna jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Grädda sedan i ugnen i 200 grader i 20 minuter.

12 Thoughts on “KANELLÄNGDER (MED LITE VANILJ OCKSÅ)

 1. Så fin längd och vanilj gillar jag att ha i mina kanelbullar 🙂

 2. Rena diskrimineringen ju! Finns det ingen lag som förbjuder detta? Skulle den inte duga för att den är lång liksom? Fy, så orättvist!

  • matsafari on oktober 9, 2013 at 8:13 f m said:

   Jag ska lägga in en kanelmotion till riksdagen tänkte jag. De har väl ändå inget vettigt att prata om på sina möten och det här är en viktig fråga helt klart.

 3. Ja någon jävla rättvisa får det vara! Hur skulle det annars sett ut i världen liksom? Hrmpf.

 4. Vackra längder du gjort! Spelar ingen roll om de är runda eller längder… huvudsaken är att de är goda.

  Här åts det inte en enda kanelbulle faktiskt…. jag var ju på lite äventyr så jag hann inte få i mig någon sådan. Får baka hemma sen när tid ges helt enkelt. 🙂

  • matsafari on oktober 9, 2013 at 8:11 f m said:

   Jag ser fram emot att läsa om dina äventyr på din blogg framöver:) Jag såg ju på instagram och blev lite avis faktiskt:)

 5. ÄÄÄÄLSKAR kanelbullar och längder och snurror och alla dess former. Jättefin längd som du gjort *tummen upp*.
  Själv bakade jag kanelsnurror -hur svårt är inte det på en skala, ”att få till snurrorna”!!! Inte en enda bulle var lik den andra. Att degen sedan inte jäste som den skulle det är en annan historia. Skyller på jästen. Bullarna blev väldigt tunga, om man säger så. Som en klump i magen. Envisades med att testa ett ”nytt recept”, jag skulle kört på något av mina gamla hederliga bullrecept, för bullar är veeeerkligen gott! Kramar!

  • matsafari on oktober 9, 2013 at 8:10 f m said:

   Snurror, ja fyyy fan vilket pill! Jag brukade göra sådana förr men så jäkla kul är det inte lägre så nu rullar jag bara ihop skiten 😉

   Och varför ska man ta ett gammalt recept? Dom nya är ju mycket roligare!

 6. Jag bakade inte några kanelbullar utan det blev köpta i fredags. Bakade gräddtårta som jag åt rester av på gräddtårtans dag i söndags. Inte många som firade det?!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation