Det är inte många som tackar nej till kladdkaka, det perfekta kaffebrödet när du får fikagäster eller varför inte som en efterrätt till kvällens fredagsfinal i Idol. Imponera mera genom att klippa ut schabloner i styvt papper och sikta florsocker över. Jag skissade upp ett ankare på ett tidningsomslag i somras och klippte ut, den schablonen har jag använt om och om igen ! Jag förvarar ankaret i min receptbok så att den inte ska komma bort! Trevlig fredagskväll allihopa!

KLADDKAKA MED LAVENDELSOCKER 
( 6 bitar)

2 ägg
3 dl socker
3 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk lavendelsocker ( recept hittar du här)
75 gr smält smör
2 dl vetemjöl
Gör så här: Vispa socker och ägg poröst. Blanda alla torra ingredienser tillsammans med lavendelsockret och blanda sedan ner i äggsmeten. Tillsätt smält smör. Rör om med en slickepott och fyll en pajform eller liknande med smeten och ställ in i ugnen i 175 grader i ca 10 minuter. Servera med en klick vispad grädde. Underbart!

3 Thoughts on “KLADDKAKA DEN BÄSTA BJUDKAKAN

  1. Helena Ljunggren on oktober 21, 2011 at 5:43 e m said:

    Kladdkaka är nog det absolut bästa! 😀

  2. Mårtenssons kök on oktober 21, 2011 at 7:21 e m said:

    Finfin kaka, men är det något som vi aldrig lyckats med så är det kladdkaka… inte heller maräng för den delen… hmmmHoppas du får en riktigt härlig helg,kram!

  3. Ann-Sofi on oktober 22, 2011 at 10:13 f m said:

    Helena: Jag håller med dig, kladdkaka är oslagbart!Mårtenssons kök: Det är bara att försöka igen och igen, till slut så står den där kladdkakan, alldeles perfekt. Jag är en av dom som aldrig lyckats med mina maränger men nu efter en tids övning gör jag de bästa marängerna i hela Hultsfred!(om du frågar mig)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation