Ja, jag vet inte riktigt vad som flög i mig men jag bestämde mig för att panera våra färsbiffar med sesamfrön. Det finns vissa skit-viktiga saker som jag går och tänker på idag och alla andra dagar också… Jag vill lösa vissa världsproblem som grämer mig och säkert många andra oerhört. Jag har idag skrivit en lista på problem jag ska försöka hitta en lösning på och jag hoppas att dessa uppfinningar kanske gör mig rik! Det finns säkert människor där ute som är villiga att betala en oerhörd summa pengar till mig om jag uppfann några av dessa oerhört viktiga saker som man absolut inte kan leva utan. Skulle du mot förmodan gärna betala mig en oerhörd summa ändå, bara så där, helt utan vidare, ja då tar jag faktiskt emot det också, jag är inte omöjlig eller otacksam;-D Här kommer listan på saker som jag har funderat på idag:

Jag skulle vilja lösa toalettproblemet! Jag dricker ganska mycket kaffe och det gör att jag hela tiden måste gå på toa!Jag vill  helt enkelt hitta en lösning på hur man går på färre toalettbesök eller åtminstone får en att hoppa över det där nr 2 varje dag! Det är ju liksom (skit)tråkigt att bara sitta där och*hmmmpff * -knipa!!! Att knipa röv på det här sättet slätar ju heller inte ut några celluliter eller ger en sexigt fast rumpa som Jennifer Lopez!!!

– Jag skulle vilja uppfinna en sorts inbyggd tandborste i munnen! Gärna en tandborste som borstar tänderna så att man inte ens märker att den gör det! För det är ju något som också är förbannat tråkigt, borsta tänderna!! Det finns ju liksom ingenting man kan göra under tiden som man står där framför spegeln och gnuggar med tandborsten! Man kan inte ens pigga upp sig själv genom att göra fula grimaser till spegelbilden eftersom man har den där jävla tandborsten i munnen!!! Skulle den inbyggda tandborsten dessutom laga hål, ta bort tandsten, bleka tänderna kritvita och göra smärtlösa rotfyllningar så skulle jag kunna ta extra betalt för min uppfinning och det där med att göra grimaser till sig själv får ni för övrigt prova, det är ganska underhållande!

-Jag vill uppfinna en knapp som jag kan placera exempelvis vid ytterdörren. En knapp som gör att man går man till jobbet och jobbar men samtidigt stannar hemma. Den ska vara konstruerad på  så sätt att alla tror att man är där på jobbet och jobbar, ja, till och med så att man kan se att jag står där på jobbet, glad och trevlig fast jag egentligen ligger hemma i soffan och tänker ut någon ny briljant uppfinning och räknar mina miljoner eftersom jag blivit så rik. Ja den vetskapen och uppfinningen skulle bli riktigt populär och jag kanske till och med skulle bli kändis och få gå på gratis bio och äta snittar som de ofta gör i tidningen Se & Hör. Jag skulle säkert kunna ta ett rejält överpris för uppfinningen då arbetsbelastningen och arbetsmiljön skulle bli markant bättre på alla arbetsplatser som använder denna knapp!!! Det skulle resultera i nöjdare chefer (skit i kunderna) och mindre konflikter på arbetsplatsen exempelvis! Jag skulle dessutom kunna tillverka tillvalsknappar man kan köpa till/byta ut  som går att placera i andra delar i huset/lägenheten som till exempel en ”vattna-blommorna-knapp” eller en ” motion och träningsknapp” …

En annan grej jag tänkt på är en uppfinning som tvättar smutstvätten och då menar jag inte tvättmaskinen, för den har ju någon redan uppfunnit. Det finns säkert flera människor som är som jag som kliver ur kläderna var jag än står och låter dom ligga där tills någon annan plockar upp dom. Det allra bästa kanske i mitt fall skulle kunna vara så kallade själv-tvättande kläder som dessutom kan hänga upp sig själva i garderoben för då skulle jag slippa höra allt tjat om att mina kläder ligger överallt!Jag skulle också slippa springa upp och ner i alla (två) trappor vi har här mellan övervåningen  och källaren och slippa bli så där flåsig som jag alltid blir av någon konstig anledning när jag har gör något riktigt riktigt ansträngande!

Det finns säkert människor där ute som skulle betala miljoner för att få reda på hur man inte gör saker…Vilket betyder att jag kanske är miljonär snart och då kan jag äta oxfilé och dricka vräkig champagne varje dag eftersom det är så dyrt …eller jag menar gott! Med miljoner pengar skulle livet bli så där härligt disneyfilm-trevligt- med fågelkvitter- och de levde lyckliga alla sina dagar-BRA! Jag ska nog fortsätta med att skissa designen på den där ”gå (inte) till jobbet knappen” i morgon , jag tänker att knappen kanske kan gå i rosa färg eller vad tycker du? Även om jag snart kommer bli miljonär så kommer jag inte sluta att blogga om mat. Men vi börjar med att uppfinna och sälja in sesampanerade färsbiffar som det här inlägget skulle handla om egentligen!!!

SESAMPANERADE FÄRSBIFFAR 
( 2-3 personer)
( Maten avnjuts bäst i  en Marduk t-shirt, bara så ni vet)
1 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 ägg
400 gr blandfärs
3 pressade vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
salt och peppar
1 dl sesamfrö till panering
Gör så här: Börja med att blanda ströbröd med mjölk och låt det svälla i ca 20 minuter. Blanda under tiden färsen med vitlöken och persiljan samt salt och peppar. Blanda sedan ströbrödsblandningen med ägg och färsblandningen. Blanda allt riktigt noga. Forma sedan färsen till biffar och vänd dem i sesamfrö. Stek in rikligt med smör några minuter på varje sida. Servera med en god sås och klyftpotatis. 

Ölen som serverades till maten var ölen Pistonhead, plastic fantastic ( nr 1488 på systemet) en öl som jag inte hade några som helst förväntningar på och faktiskt enbart köpte för flaskans skull. Flaskan var snygg och häftig med sin svarta plastbutelj med dödskalle och eldsflammor! Snacka om att bli överraskad! Och dra mig baklänges vilken god öl! Ölen klassas som en ljus lager men påminner inte riktigt om det, snarare skulle jag kalla det något mellanting mellan mörk och ljus öl och med sin härliga bärnstensfärg och rika smak  så  kommer jag överväga den här nästa gång jag ska dricka starköl till maten! Pistonhead från brutal brewing, Spendrups, plastic fantastic var ta mig faan en större hit än Britney Spears låt ” Baby, hit me one more time”!

3 Thoughts on “ÖVERRASKANADE ÖL OCH LITE LÖRDAGSTANKAR

  1. Mårtenssons kök on oktober 23, 2011 at 5:00 e m said:

    Hahaha, jotack, det hade väl inte varit helt fel att få någon snilleblixt från klar himmel som gjort en miljonär av en!När vi var i Malmö igår konstaterade vi att något man skulle ha kommit på är Build a bearkonceptet! Vansinnigt många människor som ger vansinnigt med pengar för att bygga kramdjur och köpa kläder och annat skrafs till dom!

  2. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 24, 2011 at 10:32 f m said:

    Hahaha, ja hjälp vilka problem man kan behöva en lösning på ibland! Härligt =D Och Mårtenssons kök – jag har byggt min egen björn! Två gånger! Så mig hade ni fått pengar av, om det varit ert koncept, det kan jag garantera 😉

  3. Kaksmulan on oktober 26, 2011 at 7:45 f m said:

    Haha jo jag skulle vilja stå först i kön när du börjar sälja dina uppfinningar ;)Men jag tror jag får nöja mig med att prova dina sesampanerade färsbiffar för de låter inte så dumma de heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation