Min sambo har kommit hem trots allt kaos i flygtrafiken runt om i Europa. Detta skulle vi ju fira lite eftersom vi inte setts på länge så vi tillagade en enkel, men ändå lyxig middag och dukade upp i ”matsalen” med ett ljuvlig roijavin från 2004. Min sambo berättade om alla maträtter han ätit under de gångna veckorna som han nu besökt både Brasilien och Argentina.Man blir ju ganska avundsjuk över att han inte behövt laga mat på flera veckor och ätit billigt men lyxigt varje dag.

Jag njöt till fullo av denna måltid och det är svårt att få köttet så där perfekt rosa/rött som man vill ha det, men den här gången blev det nästan fullträff.


GUACAMOLE

2, 5 dl gräddfil
2 pressade vitlöksklyftor
1 mogen advokado
salt och peppar
1/2 pressad lime

TRYFFELSALLAD

Roccula sallad
1 liten skuren rödlök
2 stora tomater skivat i småklyftor
1 påse päron och tryffelblandning från Falbygden (finns inte i handeln ännu men den som väntar på något gott….)

Var noga med att välja kött. Jag kan verkligen rekommendera hängmörat kött istället för att köpa vakummörat kött. Jag föredrar att köpa mitt kött direkt över disk men i mindre städer finns det oftast inte manuella charkdiskar.Hängmörat kött börjar bli populärt och man kan nu hitta förpackade hängmörade bitar i köttdiskarna.

Var inte rädd för fett när du väljer kött, fettet ger köttet en otroligt fin smak och gör att köttet inte blir segt och torrt när du steker det. Nötkött steker jag kort på hög värme för att det ska få en fin stekyta vara rött inuti. 1-2 minuter kan räcka beroende på köttets tjocklek. Lycka till i köttdjungeln!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation