En sak vi alla nog kan skriva under på är att den här påsken troligtvis inte kommer att bli som en vanlig påsk. Vi behöver vara rädda om varandra nu genom att hålla avstånd från våra nära och kära. Många av er har säkert fått planera om helgen på flera sätt, men alla kommer fortfarande behöva att äta mat och där vill jag flika in en typisk rätt som passar bra in i påsktemat.
Varsågoda! Här kommer kokta rödbetor med fetaost och gräslök!
Och du, tänk på avståndet när du är och handlar mat. Bara för att du inte är sjuk eller tycker att hela situationen är överdriven, så kan du ändå visa hänsyn och visa att du bryr dig om dina medmänniskor genom att hålla distans till andra i mathyllorna och i kassaköerna. Jag är otroligt tacksam över att kassa- och butikspersonal tar enorma risker genom att finnas där för mig just nu när jag behöver.
KOKTA RÖDBETOR MED FETAOST OCH GRÄSLÖK ( 4 portioner)
4 kokta rödbetor
1 paket fetaost
valfri mängd klipp gräslök
1-2 tsk olivolja
salt och peppar
Gör så här: Skala rödbetorna. Koka upp betorna i saltat vatten och låt koka på medelvärme tills de blir riktigt mjuka (ca 50 minuter). Skär sedan rödbetorna i klyftor och lägg upp i en större skål. Smula fetaost och strö den tillsammans med klippt gräslök på toppen. Ringa olivolja ovanpå, salta och peppra.
//
Riktig god mat på din blogg. Fastnade för rödbetorna. Det ska jag göra! Ser smaskigt ut.