I helgen grillade vi för första gången i den nyinköpta grillen från Ö&B. Vi grillade inte riktigt det där traditionella som man brukar grilla utan vi hittade exotiska spett från viltpoolens sortiment och de var minst sagt exotiska med färdigmarinerat struts,krokodil och kängurukött på en liten pinne.
Viltpoolen är ett företag som har sitt kontor i Piteå och de producerar och importerar vilt både till privatpersoner och restauranger. Deras sortiment består ungefär till hälften av svenskt kött som ren, älg,rådjur, skogsfågel, röding, bär och svamp. De importerar även kött från andra delar av världen som hjort, viltsvin, hare,kyckling och lax. De har dessutom ett roligt exotiskt sortiment med kött som zebra, bison, struts, krokodil, känguru, pytonorm och krokodil. Gå gärna in på deras hemsida för att få mer information : VILTPOOLEN. 
Jag hittade det vi grillade i frysdisken på tempo i Vimmerby. Vill du veta var du hittar deras kött så går det säkert att maila dem för att få nårmsta återförsäljare.

Spetten var goda och om jag blir tvungen att välja en favorit så blir det nog krokodil. Det smakade som kyckling fast ändå inte. Vi åt så vi blev alldeles sömniga och vi skojade om att vi hade fått krokodilkoma =D

Ifall vi inte skulle ha gillat spetten så hade vi en reservplan iform av en helgrillad oxfile i fin marinad vid sidan om och så gjorde vi Jamie Olivers goda färskpotatis i ugn som tillbehör. Här kommer recepten på en hellyckad kväll som vi sedan avslutade med en perfekt chokladfondant som jag tyvärr  glömde fotografera och en turnering i  nintendo wii.

HELGRILLAD OXFILÈ
4 pers
Oxfile:
600 gr oxfilé
Marinad:
1 dl olja
1 nypa salt
1 kvist färsk rosmarin
3 kvistar färsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
2 teskedar balsamico
2 teskedar flytande honung
2 teskedar soja
Gör så här: Blanda ihop marinaden genom att stöta de färska kryddorna och hacka dem. Häll upp olja i en skål och tillsätt salt, balsamico, honung och soja. Rör om och pressa sedan ner vitlöken och blanda i de färska kryddorna. Låt köttet ligga i marinaden länge, gärna 1 dygn. 
JAMIE OLIVERS UGNSROSTADE FÄRSKPOTATIS
4 pers
1 kg färskpotatis
1 msk tryffelolja
2 nypor salt
1 liten knippe med färsk timjan
Gör så här: Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 min. Låt potatisen rinna av och lägg dem på en plåt och tryck lätt på varje potatis så de spricker lite. Skvätt lite tryffelolja på potatisarna och lägg sedan timjan och salt på varje potatis. Ställ in detta i ugnen i ca 10- 15 minuter eller tills potatisen fått fin yta och färg.

3 Thoughts on “KROKODILKOMA och OXFILÈ

  1. Michan on april 25, 2011 at 3:35 e m said:

    Inte nog med att stackars djuren i sverige ska behöva lida för att människan ska ha mat, nu importeras det zebra,känguru och pytonorm också..Usch,det är vidrigt!

  2. Fredrik on april 26, 2011 at 6:33 f m said:

    Kanske skulle jag ändå välja oxfilé 😉 Potatisen måste jag testa!

  3. ensmakavkarin on april 26, 2011 at 9:57 f m said:

    Vilken superfin blogg du har! och vad häftigt med exotiskt kött! Tror aldrig jag har sett det i nån butik här i Linköping. Ska spana lite :-)Kram Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation