Igår kväll bestämde jag att jag ska åka till huvudstaden på lördag. Ni som är något så där matintresserade kan säkert ana vad det är som lockar. Ja, visst är det Mitt köks matmässa! Kanske du tänker likadant som mig och själv tänker besöka mässan? Skulle du rent av få syn på mig när jag vandrar runt där alldeles ensam och lite vilse, var inte blyg! Ryck tag i mig! Vinka! Säg Tjena! Berätta gärna var alla gratisgrejer finns ( jag är ju trots allt från Småland). Dra en rolig vits! Berätta något kul om dig själv! Berätta om din blogg om du har en. Själv är jag väldigt närsynt och rädd för att se dummare ut än vanligt i glasögon ( därför äger jag inga) så jag kommer nog antagligen inte se dig före du ser mig. Vi Smålänningar är inte alls högfärdiga eller så, bara lite blyga och bortkomna när vi är  i stora städer. Och vi kan prata svenska även om vi använder tungrots-R, har svaga vokaler och glömmer bort att uttala bokstäver som G, O och U och gärna lägger till bokstaven A i slutet av vissa ord och så… men annars talar vi i stort sätt felfritt. Ja och skulle det bli problem med svenskan så kan jag ju en del engelska också. Och om du i förväg vill höra min röst så har jag nu hittat en länk till radiointervjun jag gjorde igår. Ni hittar länken efter receptet.

KYCKLINGGRYTA MED SOLTORKAD TOMAT OCH BASILIKA ( 4 pers)soltorkad tomat kyckling

3 kycklingfiléer

2 vitlöksklyftor

15 soltorkade tomater

2 msk färsk finhackad basilika

2 dl matlagningsgrädde

1 krm salt

2 krm svartpeppar

Smör till stekning

kycklinggryta

Gör så här: Strimla kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek upp i smör i stekpanna med två pressade vitlöksklyftor. Låt kycklingen bli genomstekt och tillsätt sedan soltorkade tomater och matlagningsgrädden. Låt puttra några minuter och smaksätt sedan med basilikan, salt och svartpeppar. Serveras med kokt pasta.

Igår var jag ju med i radio då jag blivit utnämnd till veckans bloggare av P4 Kalmar. Vill ni lyssna så ligger hela intervjun här.

6 Thoughts on “KYCKLINGGRYTA MED SOLTORKAD TOMAT OCH BASILIKA

 1. AMEN nu blev jag ju SKITHUNGRIG !!! Ser ju hur gott ut som helst och är säkert skitenkelt att göra.’
  Detta måste göras SNARAST!
  Ha det kanon i storstan, uppför dig nu och ta me dnågot gott hem 🙂
  kram till dig //

 2. Åh ett recept helt i min smak!
  Lena från make a head food

 3. Hoppas helgen och Stockholm och mässan var till belåtenhet!
  Kunde man äta sig mätt gratis? Blev du star struck? Vem var fullast?
  Många frågor….

  Soltorkade tomater, det är gott det!

  • matsafari on november 10, 2013 at 6:23 e m said:

   Oj vilken kul helg jag har haft! Tänkte lämna bildrapport här i morgon. Om man kunde äta sig mätt helt gratis? OH JA! Flera gånger om! Och jag var nog fullast av alla med tanke på att killen i luckan som lämnade ut dryckesbiljetter lämnade mig fel och jag fick dubbelt så många mot vad jag hade beställt. Det första jag gjorde var ju såklart att tappa bort dom vid första vätskekontrollen! Men det var en vänlig själ som tagit hand om dom åt mig och jag kunde fortsätta min jakt på goda viner.

 4. Detta gillas! Har själv testat att göra quornfilé med soltorkad tomat och basilika…. blir ruggigt gott! 🙂 Så kul med radiointervjun härligt kram!

 5. Vill höra allt om mässan! Var du på bloggträffen också? Verkar varit en trevlig mässa av vad jag sett på instagram lite här o var…
  Fin-fin gryta det där. Helt i min smak!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation