Den här morgonen var jag med om en märklig upplevelse, jag pratade i direktsänd radio för första gången i mitt liv. Jag var så jäkla nervös att jag trodde det skulle ske något otäckt i byxan där ett tag. Hur gick det då? Jo, jag tappade talförmågan ibland, blev lite tyst och så. Fick inte mycket luft trots att jag typ hyperventilerade. Fick en black out och fnissade som en skolflicka med flätor i pausen. Jag svarade fel och uppfattade inte vissa frågor och så där. Och jag framstod stundtals som en blond flickstackare med väldigt lågt IQ. Men annars gick allt fint.

Det var Sveriges radio P4 Kalmar som utsett mig till veckans bloggare och en sådan liten utmärkelse/uppmärksamhet är inte fy skam att få så här en helt vanlig onsdag. Jag lovar att lägga ut länk till programmet (när den finns tillgänglig) för er som är nyfikna på min ljuva stämma. Det är inte så stor skillnad på mig och göken faktiskt.Nej det är det inte. Skulle det vara någon skillnad så är det i så fall dialekten, göken talar nog lite mer pipigt och långt bortom skogen, det gör ju inte jag, åtminstone inte HELA tiden.

SHEPARDS PIE ( 4 pers)shepards pie

4 port potatismos ( ett gott potatismos hittar du här)

400 gr färs ( valfri typ, lammfärs är väldigt gott)

1 gul lök

2 dl frysta ärtor

1 dl grädde

2 msk worchestersås

1 msk soja

ett par droppar tabasco

1 msk olivolja

Ost till toppingshepards pie

Gör så här: Smörj en valfri ugnsfast form med olivoljan.Blanda färs, lök, grädde, frysta ärtor, worchestersås,soja och tabasco i en bunke. Lägg ner färsblandningen i formen och platta till så färsen blir kompakt och täcker botten.Baka nu färsen i ugnen i 200 grader i 15 minuter. Tag ut formen och bred potatismoset ovanpå och toppa med riven ost ( gärna parmesan). Ställ in pajen igen i ugnen och gratinera i 20-25 minuter. Låt svalna en stund innan servering (ingen vill bränna sig).

8 Thoughts on “SHEPARDS PIE

 1. Vad roligt med radioinspelningen. Det hörs säkert ingenting av nervositet, hyperventilering eller liknande. 🙂

 2. Vad kul med radio! Värsta kändisen 🙂

  • matsafari on november 7, 2013 at 1:46 e m said:

   Ja fy fan. Kändis! Faktiskt så har jag fått tagit ett fan-foto också. Det var lokala pizzeria-gubben som kom fram på krogen en kväll ville ha en fanbild på sig själv och en matbloggerska haha snacka om att bli paff.Jag typ ” nu måste du skämta” men han var helt allvarlig.

 3. en mormor on november 7, 2013 at 6:04 f m said:

  Vi stannade upp i restaurang- köket och lyssnade intresserat. Du var bra. Nu har jag en bra blogg till att läsa. Tack. en mormor

  • matsafari on november 7, 2013 at 1:45 e m said:

   Hihi tack! Och vad kul att ni stannade upp och tog er tid att lyssna. Välkommen hit och hoppas du hittar något som faller på läppen!

 4. Åh, detta åt vi också för ett tag sedan. Så galet gott!
  Grattis! Jag ska genast klicka in mig på länken i nästa inlägg och lyssna på dig!

 5. Vad gott det ser ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation