Jag vet inte om den här glöggen tillhör den där Hedenhös-dieten som forskarna varnar för just nu. Hur kan de ens tro att en diet som härstammar från stenåldern kan bli populär på 2000-talet? På stenåldern hade man ju inte tallriksmodeller eller för den delen ens en tallrik att lägga någon modell på. Att studera kost i en saga känns lite onödigt, jag menar vem som helst vet ju att det omöjligt kan ha varit honung som gjorde den där björnen Bamse så stark.Våra forskare har en tendens att alltid överdriva.Var är världen på väg när forskare sitter högavlönade och utvärderar hur tidernas bästa julkalender påverkar våra barns matvanor egentligen? Hallå? Jag menar veterinären skäller ju inte ut Lille Skutt bara för att han äter alldeles för många morötter!
Njut av den här glöggen nu. En till höjdarglögg att förtära under julhelgen.
1 flaska rödvin
2 dl lingondricka ( vill du göra egen så hittar du recept här)
2 kanelstänger
2 pomeransskal
1 stjärnanis
1 krm kardemumma
20 kryddnejlikor
2 msk lingon
Gör så här: Häll rödvin och lingondricka i en kastrull. Lägg i lingonen och alla kryddorna kryddorna.Låt stå över natten. Nästa dag tillsätter du farinsocker. Hetta upp glöggen och låt glöggen sjuda i 20-30 minuter. Sila glöggen med tratt och kaffefilter direkt ner i flaska. Avnjuts varm.
Ja, tack för hemmagjord glögg. Syrran bjöd på hemmaglögg med äppelmust värmd tillsammans med kanelstång och stjärnanis. Åhh….så gott!
Apropå barnprogram så var vi hos en kompis ikväll då hennes treåring satt och petade upp popcorn (opoppade) i näsan då hon tittat endel på Madicken!. Hohoho….. Till sommaren hissar Oliver upp henne i flaggstången:)
Har aldrig testat att göra egen glögg men den här lät ju riktigt god så är kanske dags för det nu 🙂