Roliga händelsernas vecka är här och jag är dödssjuk. Ja du läste rätt, dödssjuk, dvs jag har fått en förskylning av grövsta grad att jag för länge sedan fräst ut min hjärna, hostat ut mitt hjärta och svettats ut all glädje jag bär inom mig. Visst är det konstigt att man dessutom verkligen måste gå ut med tjejerna, dricka öl och dansa när man egentligen inte känner sig så pigg? Visste ni föresten att jag är vrålduktig på att dansa? åtminstone tycker jag det själv när jag har si så där fyra öl i kroppen. Kanske var det discodansen i lördags som gjorde mig så här förskyld, det var rumpskakningen som fördelade förskylningen alldeles förträffligt bra i kroppen. Jag slapp åtminstone baksmällan igår eftersom förskylningen visade sig från sin bästa sida.

Denna vecka är alltså ”roligaste händelsernas vecka” och den börjar redan i morgon då jag ska träffa en gammal klasskompis jag inte sett på många år, jag ska också visa hela Hultsfred för min pojkväns kompis som är på besök från Frankrike och jag ska gå på hårdrockskonsert av grövsta sort på lördag!  Jag använder just nu nässpray som om det vore knark och trycker i mig alvedon efter alvedon för att få förskylningen på andra tankar, helt utan resultat kan tilläggas! Här kommer ett lite fräsigt recept på fläskkotlett och såsen blev en riktig hit som antagligen passar lika bra till fisk, kyckling som till fläsk. Enjoy!

MARINERAD FLÄSKKOTLETT MED POTATISSTICKS OCH INGEFÄRS/LIME SÅS ( 4 pers)

Kött:

 • 400 gr fläskkotlett i bit
 • 1 dl olja
 • 1 msk soja
 • 1 msk vinäger ( jag tog vitvinsvinäger med vitlök)
 • 1 pressad vitlök
 • 1 krm salt
 • 1 krm svartpeppar
 • 2 msk lime saft

POTATIS:

 • 6 stora potatisar
 • 1 dl olja
 • 1 krm salt

INGEFÄRS OCH LIMESÅS:

 • ca 10 cm riven färsk ingefära
 • 1 lime ( rivet skal och saften)
 • 3 dl mjölk
 • 2 msk vetemjöl
 • 1 krm salt

Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg marinaden tillsamans med köttet i en påse i ca 10 minuter. Lägg köttet i ugnsform och ställ in i ugnen på ca 190 grader tills du har fått en innertemperatur på 68 grader. Låt köttet vila i folie i ca 20 minuter innan du skär upp biten i fyra delar.  Skiva potatisen på längden i lövtunna bitar och strimla sedan bitarna så du får långa sticks. Strö sticksen på en plåt med bakplåtspapper och häll över olja och strö över salt. Baka sedan sticksen i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills de blir knapriga.  Såsen gör du genom att koka upp mjölk med ingefäran samt skal och saft från en lime. Sikta ner vetemjöl och sänk värmen. Smaka upp med salt.

Volá!!

15 Thoughts on “MARINERAD FLÄSKKOTLETT MED POTATISCHIPS-STICKS OCH GOD SÅS

 1. Fina potatisar! Och den där ingefäran i såsen skrämmer nog bort en del baciller ska du se:-)

  ha en bra dag!

  • matsafari on april 24, 2012 at 1:11 e m said:

   Ja de här potatisarna var en riktig höjdare. Knapriga och fina! Ingefära sägs vara bra mot sjukdomar, men bet tydligen inte på den här monsterfökylningen tyvärr!

 2. Såsen låter fräsch och god! Krya på dig!

 3. Den såsen verkar sjysst. Enkel, det gillar jag, då jag är som sagt en sås-noob.
  Krya på sig! Du får väl proppa i dig alla droger du kan komma åt… eller?

  • matsafari on april 24, 2012 at 1:13 e m said:

   Enkla såser kan man aldrig få för mycket av! Den här är dessutom jäkligt användbar till allt möjligt:)
   Om panodil räknas som drog så är jag riktigt hög på det just nu;)

 4. Det ser gott ut:)

 5. Såsen låter grym, måste testas!

  Tycker du ska vila dig frisk, så är du redo lagom till helgen med party sen, krya på dig!

 6. Men hörrö, det där låter inte bra!
  Glögg botar och kurerar.
  Eller Earl Grey och jäger.
  Eller Earl Grey, färskriven ingefära, pressad citron, lite honung och en skvätt mörk rom. Eller så skippar du romen, men vitsen är lite att OM man inte blir frisk så ska man glömma bort att man inte mår bra 🙂

  Krya på dig nu!

 7. Vad gott det ser ut och du tar ju såna fina frestande bilder också 😉 Tråkigt att du fått en sån förkylning men det går mycket nu och många har sjuknat om som jag känner. Hoppas du blir frisk snabbt när du har så mycket kul att se fram emot

  Sköt om dig
  kram

  • matsafari on april 24, 2012 at 1:16 e m said:

   Ja nu är det andra gången på kort tid jag blir sjuk och just nu har jag verkligen inte tid till det!
   Sköt om dig wiper!

 8. Ser gott ut, krya på dig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation