Man kan säga att det här är någon typ av Shepards pie fast ändå inte. En shepards pie innehåller vare sig nötfärs, oliver eller soltorkade tomater. Vid närmre eftertanke så är det fan bara potatismoset som stämmer överens. Hur eller hur så är det här bövelen gott! Det är det viktigaste! Sen att det är enkelt att laga är ett stort plus.Ha en trevlig helg!
P.S Färsen kan ju bytas ut mot en festligare variant av fläskfilé om man så vill! D.S
MEDELHAVSGRATÄNG MED NÖTFÄRS OCH POTATISMOS ( 4 pers)
400 gr nöt, bland eller fläskfärs
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater
100 gr svarta eller gröna oliver
1 paket fetaost
3 portioner vanligt hemlagat potatismos
5 minitomater
Smör, salt och peppar till stekning av färsen
Gör så här: Gör ett potatismos eller laga till pulvermos om du har bråttom. Hacka lök och pressa vitlöken. Stek upp färsen ,lök och vitlök i stekpanna. Lägg färsen i en ugnsform och pressa med sked så det blir ganska platt. Hacka oliverna och soltorkade tomaterna. Rör ner oliverna och tomaterna i potatismoset. Bred potatismos över färsen och platta till med en sked. Smula 1 paket fetaost ovanpå och gratinera sedan i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna med sallad och tzatziki.
//
Shepherds pie eller ej – jag älskar allt som kan lagas och serveras i en ugnsform!
Gillar rätter som inte är krångliga. Detta var ett typiskt exempel på det, gillas!
Kram kram