Jag hade turen att komma över två fina kalvfiléer av ICA´s selection. Det var två riktigt möra fina bitar och vi lade dem i stekpannan ihop med några krossade vitlöksklyftor, lite färsk rosmarin och kryddade upp bitarna med salt och peppar. Svårare än så behöver det inte vara, bara rena och fina smaker i all enkelhet. Såsen som serverades till köttet blev ju självklart BIGGAN´s grillmästarsås som jag knappt kan leva utan numera. Köttet var fantastiskt!!!!
KALVFILÈ MED KLYFTPOTATIS
2 pers
2 kalvfileér av ICA´s Selection
1 nypa salt
1 nypa peppar
4 kvistar rosmarin (två kvistar till garnering)
1 halv Zucchini
2 champinjoner
4 krossade vitlöksklyftor
Gör så här. krydda köttet med salt och peppar. Skiva zucchini och champinjonerna tunt och lägg dem i stekpannan tillsammans med den krossade vitlöken och två kvistar rosmarin. Stek upp köttet samtidigt i samma stekpanna för då får köttet smak av svampen, rosmarinen och vitlöken. Stek ca 4 minuter på varje sida beroende på hur tjocka kalvfiléerna är. Servera köttet med en rosmarinkvist på tallrik med alla tillbehören. En garanterad lyckad måltid som gärna kan avnjutas med ett gott rött vin.