De här hjärtkakorna såg jag hos Bambi och hos henne hittar du även en jättebra beskrivning på hur du gör hjärtkakor allra enklast. Själv satt jag och formade först en korv och sedan formade jag korven till ett hjärta (med hjälp av ena änden av en målarpensel och en jäkla massa svordomar).  Men jag måste säga att mina ändå faktiskt blev rätt…öh…charmiga för att vara gjorda på frihand.

HJÄRTKAKOR ( ca 40 st)hjärtkakor

200 gr bakmargarin

4,5 dl vetemjöl

1 dl socker

röd karamellfärghjärtkakor1

Gör så här: Mixa ihop margarin med socker och vetemjöl med elvisp, matberedare eller med en gaffel. Knåda ihop till en deg. Du får knåda ganska länge för att degen ska sluta smula. Dela degen i två delar. Färga den ena degen med röd karamellfärg. Låt degarna vila i 30 minuter i kylen. Kavla sedan ut den röda degen och stansa ut hjärtan med hjälp av ett hjärtmått och stapla dessa på höjden (eller gör som jag, forma hela degen till en lång korv och forma korven till ett hjärta). Den icke färgade degen kavlar du ut och lindar sedan runt hjärtat. Skär sedan tunna skivor och lägg på en plåt. Grädda i 10 minuter i 175 grader.

//

Ann-Sofi

10 Thoughts on “MÖRDEGSKAKOR MED INBAKADE HJÄRTAN

  1. De blev väl jättesöta!

  2. Jättefina! Men alldeles för tålamodskrävande för mig, ha! Du lyckades jättebra o vilken fin rosa färg 🙂

  3. Föredrar dina alla gånger!!!

  4. Jag tycker de är alldeles förtjusande! Fler mindre perfekta bakverk på bloggarna framöver! (Fast dina kakor är ju perfekta på sitt sätt)

  5. Jättefina och charmiga kakor! De vill jag prova att göra till sonens födelsedag i april. En extra stor kram till dig idag på Alla Hjärtans Dag!

  6. Jag tycker att dina kakor är jättecharmiga! Du får gärna skicka hit några! Själv tycker jag det verkar avancerat att få in hjärtan i kakor. Många alla hjärtans dag-kramar till dig!

  7. Vi sällar oss till hejarkören, hur fina som helst är dom! Sånt tålamod är det tyvärr ingen här som besitter så vi får helt enkelt njuta av dina istället.

    Kram på dej!

  8. Så otroligt söta kakor! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation