Jag har den härliga äran att fortfarande ha min mormor och morfar kvar i livet. Jag går dit då och då och fikar och pratar skit. Våra samtal brukar vara i flera timmar och just idag satt vi länge vid kaffekoppen och glömde bort tiden. Jag berättade för morfar att det numera finns något som heter ipad som är typ en platt grej man kan trycka på och morfar tyckte det lät lite bekant och berättade för mig om när miniräknaren introducerades i Sverige och hur häftigt han tyckte det var. Miniräknare? You say what? Har inte det inte alltid funnits miniräkare? Det är då man blir lite rädd och börjar undra hur snabbt vissa generationer faktiskt anpassar sig egentligen. En nyfödd bäbis vet nästan idag hur man tankar hem värsta appen till surfplattan men de vet inte alls vad bokmärken, djurkottar eller riktiga husdjur är. Morfar berättade att han fortfarande hellre räknar ”för hand i huvudet” då han inte fullt ut litade på att miniräkaren räknar rätt alltid. Själv visste jag knappt att man kunde räkna i huvudet. Alltså hur kommer det se ut om ytterligare 50 år då undrar jag? Kommer människan helt sakna hjärna kanske? Kommer vi ens veta hur man picklar rödlök?

PICKLAD RÖDLÖKpickladlök

1 röd lök

1/2 dl ättika

1 dl socker

1,5 dl vattenpickadrödlök

Gör så här: Blanda ättika med vatten och rör ner socker. Blanda till sockret löst sig. Skiva rödlöken tunt och lägg ner i lagen. Ställ in i kylen i 60 minuter.

//Ann-Sofi

3 Thoughts on “PICKLAD RÖDLÖK

 1. Det har varit svårt att inse och tufft att acceptera att ens barn är födda i en annan tid. De är så vana vid alla dessa skärmar av alla dess slag och allt som går att höra med dem. Mina barn tittar på mig som om jag vore en dinosaurie när jag säger att det inte var självklart att man hade TV när jag var barn och att det ändå bara fanns två kanaler och att video inklusive box hyrdes om vi skulle kolla film.
  När jag träffade min man tillhörde han de få som hade en gigantisk mobiltelefon fastmonterad i bilen. Ja, du förstår ju att jag föll direkt 😉
  Picklad rödlök är nog det bästa tillbehör någon någonsin uppfunnit!

 2. Ja, man funderar ju ibland. Jag är väl i nån mellanålder där vissa förväntar sig att man ska vara så himla teknisk och andra tycker att man är mossig som gått med samma gamla mobil i fleeera år. Huvudräkning litar jag sällan på. Måste dubbelkolla alltid.
  Men picklad rödlök låter inte så mossigt det!

 3. Ja hu, visst är utvecklingen lite skrämmande om man tänker sådär… då ska jag inte ens berätta för dig om vad min mamma berättar om livet i Indien… herregud så fort allt går…. min snart 4-åring knappar snabbare på mobilen än vad jag gör ha!

  Picklad röd lök säger varken jag eller min mamma nej till… typiskt indiskt faktiskt! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation