I ett helt år har jag nu bloggat på min egen hemsida istället för på matmolnet.  Och det har gått ett helt år sedan förra nyårskrönikan.

Det här året har varit ganska händelserikt och matmässigt har jag:
– Börjat handla ekologiska matvaror
– Uteslutit kött på tallriken 1 gång/vecka
– Helt uteslutit utländskt kött och svenskt kött som innehåller onödiga e-ämnen

När det kommer till själva skrivandet så skriver jag inte bara på bloggen. Jag skriver ju också om mat i tidningen Mera.

PolarFlowSync 2014-12-29 214059.bmp

Det är riktigt kul och ärorikt uppdrag och något jag vill fortsätta med och utveckla mer.

Matsafari även fått en facebook, instagram och twitter. På instagram uppdaterar jag mer personligt och delat med av den vanliga vardagen och varje fredag bjuder jag mina följare på #fredagsporr och det har verkligen fått genomslagskraft ute i världen. Ett gott skratt förlänger livet och humor är ingenting man ska behålla för sig själv, det tjänar ingen på.bild

När det kommer till mig som person så har jag utvecklats till det bättre trots att det här året varit ett av de kämpigaste. (För er som inne känner till min problematik så finns delar av min historia att läsa under ”Om matsafari”). Jag träffade en god vän under året som jag inte träffat på 10 år. Min vän påpekade  lugnet jag numera har i ögonen. Jag har mängder med saker jag måste jobba vidare med. Jag har fortfarande alldeles för höga krav på mig själv. Jag är långt ifrån perfekt. Men numera blir jag inte lika nedslagen när jag misslyckas. För misslyckas gör jag, oftare än någon annan, men det är bara jag som vet, märker och ser det ALLA gångerna det händer ( som tur är).

Det har hänt många andra mer livsavgörande saker också.I somras beslutade jag mig för att säga upp mig från mitt arbete som jag arbetat på de senaste 17 åren. Ett beslut som ångrat då och då av ekonomiska skäl eftersom Fas 3 och min utvecklingsanställning inte genererar några större rikedomar och mest känns som ett hjul som rullar utan broms. Av ekonomiska skäl har jag publicerat ett par sponsrade ( sålda)  inlägg här på bloggen eftersom det är ganska dyrt att driva sitt eget webbhotell. Men min förhoppning är att snart komma ut i arbetslivet och  fylla bloggen med goda recept och fina bilder, precis på det sätt jag vill att det ska vara. När det kommer till just arbete så har jag inga drömmar eller ambitioner längre. Så länge jag slipper ta med mig mitt arbete hem och får en skälig lön för det jag gör så är jag mer än nöjd. Innerst inne vet jag att det inte är långt borta även om det känns rätt hopplöst ibland. Att bo i en avvecklande småstad utan några som helst kontakter öppnar inte upp för några mängder av möjligheter.Men jag hoppas och tror att jag inte behöver flytta härifrån bara för trygghetens skull och jag hoppas att någon snart får upp ögonen för mina egenskaper och vågar satsa på just mig.

Det har hänt många BRA och mindre jobbiga saker också. Det är viktigt att nämna bra saker också:

 • -Som att jag under hela året varit rök och nikotin-fri!!! Jippie!!
 • -Jag har sett Iron Maiden live!!
 • -Jag har skakat tass med Maria Montazami.mittkök1
 • – Jag har målat om  och renoverat hemma.
 • Jag har haft besök av mina goda vänner från Frankrike. Vi firade svensk jul och jag visade runt i mina hemtrakter.
 • Jag har fått nya vänner.
 • – Jag arbetade halvt ihjäl mig på den nya musikfestivalen Mörkaste Småland här i Hultsfred. Ett initiativ som min sambo och några vänner står bakom och som jag tror  har en ”ljus” framtid att bli något riktigt jävla stort.
 • -Jag har digitaliserat mitt liv med hjälp av massa tekniska små underverk som underlättar i vardagen. Jag visste knappt hur man stoppar in en stickkontakt i ett eluttag så jag har verkligen avancerat med iphone och hela ”kittet”.
 • -Jag och Decibel har fostrat och fött upp 6 stycken små härliga yrväder.( Gud vad jag saknar dem!)

kattungar

 • – Mina recept och bilder hamnade i en nyttig kokbok.

kokbok

 • – Jag firat mina bästa vänners 30 årsdagar samt min storebrors 40 årsdag.
 • – Jag badade hur mycket som helst under hela sommaren.
 • – Jag semestrade med sambon på ett öde Öland i början på maj.

AnnSofimatsafari

 • -Och innan året är slut så har jag lyckats få tag på biljetter till AC/DC på Friends arena nästa sommar!
 • Och så ska vi inte glömma att jag lagat egen sushi!

Det har hänt otroligt mycket och jag ska inte fortsätta babbla om det. En sak är dock säker. Jag ÄR och kommer ALLTID att vara en tävlingsmänniska och det är just tävlingsinstinkten som drivit och driver  mig vidare i livet. Utan den skulle jag inte vara där jag är idag. På något sätt kommer jag alltid i mål och idag år 2014 har jag kommit till en stor insikt… Det spelar inte längre så stor roll om jag kommer först eller sist, huvudsaken är att jag kommer i mål. Den insikten är faktiskt den största segern! Och den segern får öppna upp år 2015 som säkert bjuder på en mängd roliga händelser/upplevelser både i själva livet och på tallriken.

bild (12)

Och nu vill jag passa på att tacka just DIG som läst min blogg, som gillar det jag gör och som kommer tillbaka hit. Tack för att du vill ha mer av mig och mina påhitt. Jag vill och kommer att fortsätta att inspirera dig ett tag till!Var så säker! Men först vill jag önska dig ett gott slut och ett riktigt gott nytt år! Vi ses snart igen!

Och jag vill också sända ett stort tack till min familj, vänner, nära och kära som stöttat mig det här året! Ni är ovärderliga!

//Ann-Sofi

 

8 Thoughts on “NYÅRSKRÖNIKA 2014

 1. Tack för din inspiration och humor. Jag har fått många goda skratt här hos dig. Kram och gott nytt år!

 2. Kul att läsa din årskrönika! Gott nytt år på dig!

 3. Jag kommer fortsätta hänga hos dig här och i de andra forumen även detta året även om jag själv lägger ned min blogg. Jag älskar din mat och jag älskar din humor! Fortsätt på ditt egna härliga sätt. Du är grym! Stor kram <3

 4. Keep up the good work! 🙂

 5. Inte lite äventyr som korsat dina vägar och det är väl lite så det ska vara, upp och nedgångar blir vi nog aldrig helt utan i livet. Skönt att du har sån positiv inställning och framtidstro, det gillar vi verkligen! Hejar på dej!
  God fortsättning och kram på dej.

 6. Kul att läsa om ditt innehållsrika år! Så mycket du hunnit med! Stort lycka till inför det nya året!

 7. Vilket år du haft! Det är viktigt att fokusera på det som varit bra. Vi fortsätter kolla in dina äventyr framöver! 🙂
  Kramizar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation