Hallojsan 2013. Nu är du här! Och jag undrar hur lång tid det kommer att ta sig att vänja sig vid  det här årtalet? För visst är det så att när man ska skriva 2/1-13 (som är dagens datum) så blir det gärna 2012 eller så tänker man riktigt riktigt länge innan man till slut skriver 13! Och så blir det ju inte för att vi är tröga eller så, utan mer för att vi helt enkelt är så rutinmässiga, vi människor. Det brukar vara lagom tills det är dags för ett nytt år som man faktiskt lärt sig vilket år det är.

En annan kul grej som hände i morse var att den ena kattungen trasslade in sig så hårt och så illa i gardinen att jag till slut i panik fick ta fram saxen och klippa loss fanskapet! Mina ganska så nyinköpta gardiner har sedan länge egentligen sett dagens sista ljus och hänger numera som små trasor eftersom de små ludna liven svingat i dem som om de vore lianer under si så där 6 veckors tid. Visst, kattungar är JÄTTESÖTA men ibland är det fan mer jobbigt än kul!

Nähä men jag tycker vi inleder det nya året med enkel vardagsmat. Vem vill ha trerätters? Inte jag! Banta? Ja varför inte, efter dom här helgerna så är det nästan så att jag skulle behöva det. Välkommen 2013…Nu kör vi!

OLIVBIFFAR (4 pers)

 • ca 1 kg blandfärs
 • 1 1/2 dl grovt hackade gröna oliver
 • 2 krm salt
 • 4 krm svartpeppar
 • 1 ägg

Gör så här: Blanda ihop blandfärs med salt och svartpeppar, blanda försiktigt med händerna eller en träsked. Rör ner 1 ägg och oliverna. Blanda ihop väl och forma sedan till 8 biffar. Stek dem i stekpanna med smör 3-4 minuter på varje sida. Servera med ugnsrostade rotfrukter och en kall sås.

10 Thoughts on “OLIVBIFFAR

 1. Stackars dina gardiner men tur att du räddade katten! Gott med oliver, jag gillar de små rackarna mycket. God nytt matbloggsår kära du!

 2. Vad sugen jag blev på lite hemmalagad mat… Blir ju bara ute här på GC.
  Ha det fint!
  Kramar från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

 3. Nu du, blir det att gå med i VV igen. Jag har lagt på mig lite mer än önskvärt tyvärr. Biffar med sallad kan funka, men bara nötfärs…

  Kram kram

  • matsafari on januari 5, 2013 at 2:02 e m said:

   Det blir lätt så att man lägger på sig vid den här årstiden. LÅnga promenader i snösklask lockar ju inte direkt och visst måste man få unna sig lite stundvis:)

 4. Blev först lite oroliga när du skrev om saxen, ända tills vi kom till att du klippte i gardinen… phu!
  Banta? Än är det långt kvar till badsäsongen och blir det något likt som sommaren 2012 så behöver man ju inte ens oroa sig för det alls…:)

  • matsafari on januari 5, 2013 at 2:01 e m said:

   Haha ja gardinerna är det inte mycket kvar av men båda katterna är än så länge hela;)
   Och nä beach 2013 känns ganska långt bort, jag tror jag hinner även om jag börjar i april;)

 5. Oj, hur lyckas man trassla in sig så??? Synd på dina gardiner!!! Oliver i biffar är bara så gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation