Omelett är en enkel maträtt som passar både till vardag och fest. Fransk omelett med svampstuvning blir ett trevligt inslag på julbordet.

FRANSK OMELETT

4 ägg
2 dl matlagningsgrädde

Gör så här:

Knäck äggen i en bunke. Rör om med en gaffel försiktigt så ägggulor och vitor blandas. Tillsätt grädden och häll upp i en stekpanna på medelvärme och låt omeletten puttra tills den är genomstekt. När omeletten är färdig så häll över halva omeletten på ett fat och häll på med svampstuvningen.Vik över andra delen av omeletten över svampstuvningen.


SVAMPSTUVNING

200 gr kantareller
2, 5 dl matlagningsgrädde
3 msk majze
na redning

Gör så här:
Fräs upp kantarellerna i en kastrull med lite smör, blanda ut kantarellerna med matlagningsgrädde och tillsätt redningen. Låt koka upp under några minuter tills stuvningen blivit tjock i konsistensen.

Får du lite svampstuvning över kan du hälla i stuvningen i krustader. Det finns att köpa färdiga i olika storlekar.Det blir jättesmarrigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation