Nu är det fredag igen. Tiden flyger fram och det är både bra och dåligt. Den här rätten lagades i mars men eftersom tiden flyger iväg i den takt den gör så har jag inte hunnit posta den förrän nu. Ska sanningen fram så har inspirationen till att laga och skriva om mat inte varit på topp den sista tiden pga många anledningar. Men jag hoppas att suget sätter in igen i samma takt som våren nu sprider sig över Sverige. Tills dess får ni njuta av min örtiga senapsgryta. Ha nu en riktigt härlig helg!
ÖRTIG SENAPSGRYTA MED FLÄSKFILÉ ( 4 pers)
600 gr fläskfilé
1 gul lök
3 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 dl grädde
1 tsk soja
2 msk senap ( gärna sötstark eller dijon)
1 msk frysta blandade örter
Salt och peppar
Gör så här: Finhacka lök. Strimla fläskfilén. Stek upp fläskfilé och lök i stekpanna tills det fått gyllene färg och krydda med svartpeppar. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt koka upp och sänk sedan värmen och tillsätt soja och senap. Låt puttra i ca 5 minuter. Strö över örterna. Klart att servera.
//
Ja, och nu är det lördag och till och med den är också snart förbi… huga vad den där tiden raskar på – fasen det är ju så vi knappast orkar hinna med längre. Precis som du så sitter vi också på en del bilder och recept från månader tillbaka, vissa av bilderna minns vi inte ens recepten till längre. Det där med att ha papper och penna vid spisen verkar för vår del vara fullt omöjligt att komma ihåg…
Grytan din låter i alla fall smaskig, oavsett när i från den är. Hoppas din inspiration väntar runt hörnet och att du hinner i fatt den och dej själv, ibland behöver man bara stanna upp och ta det lugnt.
Kramar på dej
Jag ska testa denna fast med quorngrytbitar i… goda smaker! 🙂
Vad ruskigt gott detta såg ut! Måste testas bums.