Hej!

Jag har haft problem med min dator den sista tiden och den har gett upp stort nu. Det har inte varit lätt att blogga med en opålitlig dator och flera gånger har jag fått avbryta skrivandet då det både rykt och luktat bränt. Att välja en ny dator i har inte varit det lättaste…Det är lilla mig vi pratar om! Tjejen med den störta beslutsångesten! Det har ju till exempel tagit mig tre månader att bestämma vilken färg garaget ska målas i och än vet jag inte om burkarna som står här hemma nu verkligen innehåller rätt kulör. Men snart kommer en ny hp-dator hem till mig och då ska jag uppdatera igen och då mer regelbundet. Vi har ju hela sommaren kvar och ni vill ju säkert ha miljontals fina grilltips!

Jag vill idag bjuda på spansk mat i form av en härlig paella. Ät och njut!

PAELLA ( 5-6 pers)

Paella 007

1 gul lök

23 vitlöksklyftor

4 dl långkornigt ris

2 msk olja

1 paket saffran (à 1/2 g)

2 dl vitt vin

6 dl hönsbuljongtärning (tärning + vatten)

1 röd paprika

2 dl djupfrysta ärter

4 kycklingfiléer

1 msk olja

1 tsk salt

1 krm peppar

200 g skalade räkor (200 g skalade räkor motsvarar 500 g räkor med skal)

ev citronklyftor till servering

Gör så här: Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar.Lyft bort kycklingen och låt den vila tills allt annat är färdigstek. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de löken med riset i oljan i en stekpanna. Tillsätt saffran och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden.Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset.Servera paellan med citronklyftor om du vill.

//

Ann-Sofi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation