Bättre sent än aldrig…Här kommer lite bilder från mitt absolut första besök i Frankrike. Det är mycket jag vill berätta så jag delar upp resan och ger er resten senare. Självklart ville jag åka dit för den berömda maten skull men också för att träffa en vän samt nosa på atmosfären som alla pratar så gott om. Det är lite av ett magiskt ställe, full av romantik, hundbajs och mäktiga monument. Visste du att det finns  över 10.000 restauranger i Paris? Maten och vinerna är ju världsberömda och jag kan efter den här resan förstå det. Men maten får vänta lite. Här kommer några saker du inte får missa när du drar till Pariii!Vi hann med att besöka Notre Dame, ett måste även om det inte är mer än en tråkig kyrka egentligen. Hur eller hur så råkar den vara den mest berömda katedral i världen och då måste man ju bara se den. Notre Dame är beläget i Paris hjärta och ligger vackert placerat vid floden Seine och det var i den här katedralen Herr Napoleon ( killen som hade sönder näsan på katten i Giza, Egypten) blev krönt till kejsare.Omgivningarna runt omkring är mysigt romantiska med sina små kärleksbänkar, vackra blommor och körsbärsträd. När man är Paris så får man inte missa att besöka någon av alla de anlagda parker som finns. Jag besökte Jardin de Luxenbourg som ligger mitt i centrala Paris och är en av de mest populära. Här kan du segla med små modellbåtar i dammen framför det pampiga palatset. Det sägs att Hemingway älskade att strosa omkring i den här trädgården och här finns något för alla. Man kan spela tennis, fotboll, boule, rida eller bara slå sig ner med en kaffe och lyssna på livemusik från scenen.Så får vi ju inte glömma den där triumfbågen, ni vet där tårna lever farligt. Jag har aldrig haft så bra koll på mina tår som just där vid det övergångstället. Det var precis som om att de bilande parisarna fick poäng om de körde på någons tår där.Under bågen ligger den okända soldatens grav. Ingen vet vem han är eftersom han är okänd. End of story…typ. Annars så tillhör den här bågen den där killen Napoleon. Han verkar ha haft en hel del inflytande på den här stan! Eiffeltornet får man heller inte missa om man besöker Paris. Det där ståltornet som ändrat färg många gånger genom åren har en sådan kärleksfull dragningskraft att jag bara ville stå och hålla min sambo i handen och pussas när vi var där. Och nej, tornet är inte så högt som man kanske tror, se själva. Inte mer än en arm högre än mig! Tror du mig inte.. kolla här då!!! En annan kul överraskning var avenue Gustav. Tänka sig att det finns ett stycke svensk mark att stå på där vid ”Parisertornet”. Gustav V med den fjolliga mustaschen har fixat oss en eget litet ställe med Paris bästa utsikt, hyggligt! Tack Gustav.Självklart såg jag pigalle bye night också. Paris egna”red light” distrikt. Japp! du läste rätt. Värsta hor-haket. Men annars ett väldigt coolt neonställe där Pablo Picasso en gång hängde.( jag undrar varför?)Här trängs alltså horor, sexbutiker, hotell och cafeer (här kan man med största sannolikhet få en dubbelmacka for sure!) och ja självklart stannade jag till vid moulin rouge för att fotografera den berömda väderkvarnen.Innan vi åkte hem och sussade i sängen traskade vi in på ett sex-museum som var hysteriskt roligt. Jag brukar inte bli generad men just här blev jag nästan det.Det finns konst och så finns det konst helt enkelt.  Och den här bilden får avsluta del 1 av mitt Paris. Hihi!

 

14 Thoughts on “PARIS DEL 1

 1. Hahaha sexmuseum, inget man åker till på skolresan kanske 😉 Låter som att ni haft en rolig resa i alla fall! 😀

 2. Du är allt en liten snuskhummer! 😉

  Kram kram

 3. Ni verkar ha haft det riktigt trevligt 🙂

  • matsafari on maj 31, 2013 at 7:33 e m said:

   Absolut! Ett minne för livet verkligen och jag måste åka dit igen. Jag hann ju inte med allt jag ville

 4. Vilka fina bilder! Haha, den sista bilden var kul den 😉 Kram!

 5. Fina bilder (ja, första delen åtminstone)! Jag har länge velat åka till Paris och se de rosa kastanjerna, men det har inte blivit av än.

  • matsafari on maj 31, 2013 at 7:34 e m said:

   Då är det dags då. Paris måste verkligen upplevas om man har minsta lilla matintresse. Där finns allt man kan önska och lite till!

 6. Åh plötsligt så längtar jag jättemycket till Paris. Det var så länge sedan som jag var där…

 7. Härligt, det var väl värt att vänta lite på, nu ser vi fram mot matbilderna, antar att de är några stycken…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation