Ni som följer bloggen måste ju vara nyfikna på vem det är som sitter och knappar recept efter recept utan att egentligen avslöja så mycket om sina personliga egenskaper eller om sig själv. Njut nu kamrater för nu öppnar jag mitt hjärta. Sätt nu inte fredagsvinet i halsen, kära vänner, det vore ju förfärligt!Här kommer 12 fakta om mig:

 1. Jag är 31 år gammal eller ung om du så vill , för man är väl ung när man är över 30 ? Jag får fortfarande visa leg (inte benen men ack så roligt om jag fick) på alkoholhuset och så sent som i våras fick jag en barnbiljett på tåget ! När jag kom hem och skulle skryta om min barnbiljett sa min sambo helt sonika att konduktören nog tryckt på fel knapp… VA? Det var nog det värsta jag har hört…Själv tror jag inte på att tågkonduktörer kan trycka på fel knappar. Jag som ser så ung ut, varför skulle inte jag kunna åka på barnbiljett??!!! Men det är väl så, att det värsta med att bli äldre är att ens jämnåriga blir så fruktansvärt gamla, själv blir jag ju inte en dag äldre!Jag har med åren lärt mig att man gör mycket fel och är lite snurrig när man blir äldre, precis som den där tågkonduktören som trodde att jag var ett barn.
 2.  Min bästa vän är min katt Lois som troget varit min följeslagare i över 12 år nu! När inte Lois är min bästa vän så kan jag byta ut henne mot en annan bästa vän  som heter Tina och hon är ingen katt utan en helt vanlig tjej.
 3. Mannen  jag delar morgontidningen med heter Lars och hör och häpna, han jobbar som trummis och jag har älskat honom jättemycket sedan jag träffade honom den 22 maj år 1998. År 1998 är förövrigt ett bra år och det var då jag fick gå lagligt in på krogen för första gången.Precis som nu (vi kan väl låtsas) hade jag då problem med att jag såg så ung ut…jag fick inte komma in, vakten i dörren påstod att man var tvungen att legitimera sig med ett pass eller en legitimation och det hade jag helt glömt bort att skaffa. Jag trodde liksom att det skulle synas att man hade fyllt 18 år och hade inte riktigt tänkt på det.För er som är intresserad i hur det gick den gången så fick komma in några timmar senare då en bekant i övre medelåldern som kände vakten gick i god för att jag minsann numera hade åldern inne.
 4. Min inspiration i köket får jag ifrån jättekonstiga grejer. Allt från en stickad tröja, ett fat på loppis eller en blomma jag ser i trädgården. Jag är näst intill besatt av mat och jag drömmer ofta om mat.Numera går jag inte utanför dörren utan block och penna för vem vet när ett recept ploppar upp i mitt annars så tomma huvud?? Nu för tiden ligger också ett block och penna brevid sängen så att när jag vaknar mitt i natten med en stor pöl på kudden, kan skriva ner alla godsaker jag drömmer om.
 5.  När jag var liten ville jag först bli veterinär men när jag förstod att man kanske var tvungen att avliva djur då ville jag hellre bli en sån där dansare man kan se dansa bakom folkkära artister. Vilken kontrast att gå från veterinär till dansare, speciellt eftersom jag inte ens kan dansa! Efter att den drömmen rann ut i sanden ville jag sedan bli brandmästare men innan jag ens hade slutat gymnasiet och tänkt mer allvarligt på vad jag faktiskt ville bli egentligen, hade jag nästan utan att märka fått jobb i en ICA butik och där har jag varit anställd från och till sedan dess! För några år sedan kom min gamla klassföreståndare in i butiken och handlade och tyckte det var synd och skam att jag fortfarande satt där i kassan och önskade kunderna trevlig helg och var lite ledsen över att jag inte sökt in på någon skrivarutbildning eller utbildat mig till journalist. Där och då fick jag ett litet kvitto på att jag, oavsett vad andra tycker, alltid går min egen väg och gör det jag själv tycker är bra, trevligt, kul osv.
 6. Min favoritfärg är rosa och när mina föräldrar renoverade mitt flickrum när jag var så där i tolvårsåldern, fick de leta runt i hela Sverige efter en tapet som kanske inte ens fanns men som jag hade bestämt att jag skulle ha. Tapeten var  ljusrosa med mörkrosa små hjärtan och den hade ploppat upp i min fantasi en gång( lite som med recepten, jag drömde om det).Otroligt nog så hittade mina föräldrar tapeten efter år av letande letande, vilket borde tyda på att jag har bra smak! Någon hade ju tänkt samma tanke, att ljusrosa och mörkrosa passade  bra ihop och därefter tillverkat tapeten!
 7.  Att mina föräldrar letade land och rike runt efter den där tapet som kanske inte ens fanns i så många år borde ju avslöja vilken underbar människa jag är eftersom de verkligen gjorde allt för att ge mig det jag ville ha…Fast egentligen berodde det nog mer på min fruktansvärda envishet, jag ger sällan upp, oavsett vad det än gäller ! Och det kan vara ett problem ibland (nästan alltid) om någon tycker helt annorlunda mot vad jag tycker. Jag har växt upp med två bröder som aldrig någonsin haft samma åsikt som mig och de har gett och bett om många blåklockor runt ögonen. Jag glömmer heller aldrig om någon varit dum mot mig, vilket min storebror som är 6 år äldre än mig fick erfara då han en dag glömt låsa på hemlighuset,han satt där och myste med en tidning. Jag rusade in med en gaffel då han några timmar tidigare sagt något riktigt dumt och gaffeln placerades rakt i bröstet som hämnd. Min bror påminner ständigt om någon historia där en träsko och hjärnskakning skall varit inblandad…men det är en historia jag inte riktigt minns.
 8. Om du frågar någon i min bekantskapskrets om hur jag är som person kan jag sätta 50 spänn på att åtminstone någon av mina vänner skulle svara ”SNÄLL” och ”GLAD”! Någon annan kanske till och med skulle lägga till ”jävligt envis” och ”sjukt tävlingsinriktad” men det låter lite egoistiskt så därför skriver jag det med små bokstäver så att du som läser kanske hoppar över de raderna och bara ser SNÄLL och GLAD. Jag skulle kanske också få priset som ”årets festfixare” eftersom det är jag som samordnar alla vänner på midsommarafton med lek, skoj, tipspromenad och andra äventyr men så är jag också utbildad fritidsledare och borde i och med det kunna aktivera människor på bästa ansvarsfulla sätt!
 9. Jag har en förmåga att INTE tänka innan jag talar, vilket också alltid får mig att framstå som dummare än vad jag egentligen är. Ett exempel på det var när jag frågade min sambo för ett tag sen om Australien var med i EU? Jag fick bara ett gapflabb till svar och vet fortfarande inte om Australien är med i EU eller inte…
 10. Jag avundas människor som inte har så mycket grejer i sina hem. Jag skulle önska ett stilfullt hem med enkel inredning för det verkar så otroligt lättstädat när det inte ligger sladdar överallt och tänk vilken fröjd med bokhyllor som inte är fyllda av knasiga souvenirer från världens alla hörn och gamla barndomsminnen som det är här hemma hos oss.
 11. Min favoritkock på tv är Mat-Tina och jag önskade jag kunde laga mat på samma engagerade sätt som hon. Näst efter Mat-Tina kommer Niklas Ekstedt och Leif Mannerström på delad andra plats och ibland blir jag faktiskt imponerad på min egen kokkonst som ni vet:)
 12. Sist, men inte minst! Så är jag jävligt imponerad på dig som faktiskt läst alla mina 12 fakta. Jag själv hade aldrig orkat läsa allt! Eller, jo det hade jag nog. För personliga fakta om människor är ju lite som godis, smaskigt och man vill bara ha mer och mer!
FOTO: LOUISE STRÖM
   Och så här ser jag ut kära vänner, den unga veterinären som dansade sig in i kockrocken på ica och glömde bort att hon ville bli brandman och istället startade en matblogg för 2 år sedan för att komma ur en svår depression/utbrändhet. Idag mår jag mycket bättre tack vare att jag fick skriva ner en massa recept här på MATSAFARI och det gjorde gott att få dela med mig av min resa i matens värld! Jag skulle nästan kunna säga att jag åt mig frisk på ett sätt. Mat har blivit  min stora passion och jag kommer aldrig sluta att laga mat, baka eller bälja i mig goda viner. Hoppas ni fortfarande vill följa med på min resa då jag snart kommer byta adress. Mer information om flytten kommer så småningom. Ingenting kommer förändras, jag kommer fortfarande laga mat på samma sätt, blogga regelbundet och dela med mig i ord och bild om vad som händer i köket här hemma hos mig i lilla Hultsfred. Trevlig helg kära vänner! Och på återseende!

    6 Thoughts on “PERSONLIGT:) HEJ, DET HÄR ÄR JAG!

    1. Alexandra - Kärlek på tallrik on september 30, 2011 at 2:03 e m said:

     Åh vilket fantastiskt roligt och inspirerande inlägg – klart jag läste allt, och nu känns det som att jag känner dig utan och innan (haha, nja, men lite bättre i alla fall!). För det första – vilken söt bild, med en lika söt katt och underbara bakverk på brickan! Roligt det är att se att livet tar sina egna små vändor, man vet aldrig vart man hamnar men när man tittar bakåt så faller allt sig helt naturligt på något sätt 😉 Så du och mannen har hållit ihop sedan 1998? Det var inte dåligt <3 Och kanske är det mer lättstädat med mindre saker – men oj vad trist det skulle vara 😉 Tack för din enormt trevliga blogg, jag spenderar en hel del tid här mellan lektioner och hundpromenader <3

    2. Hej kära kusin, vilken kul läsning, följer din blogg så gott som dagligen, kul och inspirerande matlagning med härliga bilder och lättsam text. Tack och Kram

    3. Ann-Sofi on september 30, 2011 at 7:05 e m said:

     Alexandra: Jag blev riktigt rörd när jag läste din kommentar! Så fint skrivet av dig! Visst är hon söt min lilla katt, hon heter Decibel och flyttade in här i slutet av sommaren då vår andra katt tyvärr blev påkörd. Hon är en riktig glädjespridare här hemma och vi får inte många lugna stunder. Ja, min pojkvän och jag har hängt ihop rätt så länge nu och konstigt nog så växer kärleken för varje dag som går och blir bara starkare och starkare med åren. Jag är en lyckans ost som hittat en människa jag trivs med, kan ha roligt tillsammans med och dela livets alla rosor och törnar i trygghet. Jättekul att du spenderar mycket tid härinne. Det gör jag också;-D Trevlig helg!

    4. Ann-Sofi on september 30, 2011 at 7:07 e m said:

     Kusin Gunilla: Gud, vad kul att du tittar in här då och då. Vad jag har hört ( från pappa) så har fler och fler släktingar upptäckt min blogg och det gör mig jätteglad!

    5. Mårtenssons kök on oktober 3, 2011 at 5:10 e m said:

     Så himla kul och intressant läsning, det gick som en dans att ta sig genom de tolv. Inte konstigt att din gamla lärare undrade om du inte satsat på skrivarutb. men som du skriver så ska man göra det man trivs bäst med och det som får en att må bra. Klart som korvspad att man kan trivas i en ICA-affär, Håkan har varit i "sin" affär i 25 år, och trivs älskar fortfarande sitt jobb. Annars kanske tapetdesigner hade varit något?

    6. Älskade söta du, du är MYCKET bättre än MAt-Tina, och dessutom en helt fantastisk konstnär på alla de sätt, u rock helt enkelt och alltid, på alla sätt. Ett underbart inlägg, btw 😉

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

    WordPress spam blocked by CleanTalk.

    Post Navigation