Frittata är en italiensk ”grej” som är ungefär som en omelett. Den går att fylla med alla möjliga och säkert omöjliga grejer du kan finna i ett kylskåpet. Idag gjorde jag en vegetarisk variant. 
Vegetarisk kost är något alla borde testa på åtminstone en gång i veckan, dels för att öka sina skills när det gäller just vegetarisk kost och dessutom är det både gott och nyttigt. Det tänker i alla fall jag göra framöver, laga en vegetarisk rätt i veckan för vem vet, nästa middagsgäst kanske är just vegetarian. Så alla ni vegetarianer får hänga med nu och hjälpa mig med inspiration, vad är rätt och fel och vad  är hiss eller diss just nu?!
Du behöver en stekpanna som är ugnssäker för att göra den här frittatan eller en otroligt säker hand så du kan vända på frittatan i stekpannan utan att den går sönder. Håll tungan rätt i munnen så går det nog som en dans.Lycka till!!!!

TOMAT OCH ZUCCHINI FRITTATA 
 (2 pers)
Äggstanning:
6 ägg
1 1/2 dl mjölk
salt och peppar efter smak och behag
 Fyllning:
1 tomat
1 halv zucchini
1 halv gul lök
1 dl kokt pasta (jag tog ris som jag fått över sedan dagen innan)
2 sparris
Gör så här: Skiva alla grönsakerna i mindre bitar.Blanda ihop äggstanningen med hjälp av en gaffel och slå detta i en varm stekpanna med smör. Strö ut grönsakerna i frittatan och stek i ca 5 minuter. Flytta sedan över frittatan från spisen till ugnen i den ugnsfasta stekpannan eller vänd på frittatan med den där finessen som jag själv faktiskt saknar. Grädda färdigt frittatan i 200 grader i ca 20-25 minuter eller tills frittatan fått härlig färg.
Tills sist ska jag bekänna en sak… Gissa hur många gånger jag läst igenom det här inlägget innan publicering? JÄTTEMÅNGA! Varför???? Jo, för om jag missar R:et i ordet frittata blir det nästan till ett riktigt fult svärord!

5 Thoughts on “VEGETARISK FRITTATA

 1. Alexandra - Kärlek på tallrik on september 29, 2011 at 5:22 e m said:

  HAHAHAHA!! Ja, fRitatta ska det vara 😉 Tack för skrattet, det behövde jag! Jag äter också frittatas ibland, gott med zucchini i, det är en av mina favoritgrönsaker (kom på att det ingår i väldigt många av mina recept!) =D Och SPARRIS! <3

 2. Ann-Sofi on september 29, 2011 at 6:10 e m said:

  Alexandra: Kul att jag kunde pigga upp! Sparris är nr 1 och sen kommer zucchini på nr 2 och sen är aubergine 3:a!

 3. Cupcakesfluffan on september 29, 2011 at 7:04 e m said:

  Så gott 🙂

 4. Mårtenssons kök on september 29, 2011 at 7:53 e m said:

  Hahaha, du är för rolig! Riktigt fin bild du fått till, den på stekjärnet (dom andra är också fina alltså, men den var något helt extra). Gott är det också:)

 5. Mårtensson kök: Jag tackar så vänligt för den fina komplimangen angående fotot. Jag försöker varje dag med att få till snygga bilder och ibland så händer det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation