Idag är det potatisens dag. En jättekul knöl som jag älskar! Om jag var tvungen att välja en enda grej att äta resten av mitt liv så skulle det faktiskt bli potatis! Våra mat-tanter på Vimarskolan i Vimmerby (skolan jag gick i från 1:an till 9:an) hade alltid stora förkläden i tjock plast på sig och på dessa förkläden stod det ”POTATIS, EN SYMPATISK KNÖL” jag fattade aldrig vad det betydde och tyvärr  fattade jag inte heller varför det skulle hänga en  stor läskig textiltavla på väggen i matsalen med text ” Äta bör man annars dör man”.  Det är ju inte riktigt sant…äter gör man men ändå dör man! Kontentan av detta är kanske att vimarskolans matsal måste vara ett skämt! Ni som en gång har gått på den skolan och hittat in till min blogg av någon anledning som bara du vet,  kanske också minns mat-tanten vars finger gick från näsa till mun i samma takt som en sclagerdänga!Iinga direkta förebilder de där mat-tanterna då jag kunde se mina klasskamrater göra samma sak i klassrummet efter matrasten! Jag undrar om den fortfarande ser likadan ut, matsalen, efter alla dessa år med de runda borden och orangefärgade stolarna i plast??? Är mattanterna kvar där eller åt dem ihjäl sig???? Potatisen dag var det ja, just det.

Jag är duktig på det där att sväva iväg och skriva om andra saker. Vilken tur att det inte finns någon vett och etikett som matbloggare ( eller??). Potatisen kom till Sverige runt 1700 talet skulle jag tro…Jag undrar vad fan folk åt innan dess för pastan lär ju inte funnits i Sverige innan potatisen!!??!! Visste ni för övrigt att spagettin växer på buskar? Det var i alla fall vad en kompis trodde när han var liten. Det är fasen inte lätt det där… Jag citerar Johan 8 år ” Jättelångt tillbaks i tiden var vi apor med jättesmå hjärnor. Det har vissa fortfarande.” 

Trevlig potatisdag på er!

5 Thoughts on “POTATISENS DAG 26:E OKTOBER

 1. Millas Hälsoblogg on oktober 26, 2011 at 7:14 e m said:

  Kul inslag, tycker potatisen är fantastisk.Tänk i morgon är det Nallens dag

 2. hahahah jag trodde spagetti växte på träd 😛

 3. Mårtenssons kök on oktober 26, 2011 at 8:00 e m said:

  Åh, usch, örk, vilket örkmattant, blä, fasen vad äckligt, rent ut sagt…Och så rätt han hade, den där Johan! Underbart:)

 4. Ann-Sofi on oktober 27, 2011 at 2:27 e m said:

  Milla: Nallens dag, ja, det finns en dag för allt kanske? Jag äger inte någon nalle men det är väl idag jag i så fall borde gå och köpa en. haha.Daniel: Ja, killen var övertygad som bara den att spagetti växer på buskar. Han sa till och med något i stil med att " sluta luras, det vet väl alla att spagetti växer på buskar". Mårtenssons kök: Ja den där mat-tanten var inte direkt någon kul syn och jag tror att alla elever som gått på den skolan aldrig aldrig kommer glömma bort henne. Usch ja!

 5. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 28, 2011 at 11:52 e m said:

  Haha, du får skriva om precis vad du vill, det är det som gör det här till DIN blogg ju 😉 Speciellt när du skriver sådana här underbart roliga inlägg! (dessutom vet jag hur det är, jag är också alldeles för bra på att sväva iväg och skriva milslånga texter om ingenting!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation