Hej på er efter några dagars bloggpaus. Ofrivilligt ska tilläggas då jag kommit på en ny sport här hemma som går ut på att vira in foten i strömkabeln till min bärbara dator och sedan försöka gå iväg utan att ha sönder sladden eller att ramla. Jag har inte lyckats med något av det och nu är jag inne på min tredje strömkabel på kort tid (FAN!!!). Den gulliga Louise på INTROPRIS tyckte att jag hade skaffat mig en dyr hobby…
Idag sitter jag vid matsalsbordet och jag har lagt sladden så långt bort ifrån mig som bara är möjligt! Vi får se hur lång tid det tar innan jag börjar fuska igen (svårt att bryta gamla vanor) och börjar sitta med datorn på ställen där det hög risk att sno in sig i sladden…. Jag orkar liksom inte kosta på min gamle sketne dator en massa pengar som jag skulle kunna lägga på annat roligt.

Idag tänker jag i alla fall bjuda på Willy´s färdigmarinerade skinkstek Akropolis. Ganska god faktiskt trots att jag är motståndare till allt färdigmarinerat kött. Det känns liksom lite lurt med den där marinaden…Matlagningskunskaperna i Sverige kan väl ändå inte sjunkit så långt att man numera behöver köpa färdigt marinerat kött…eller?

Köttet genomsteks i ugnen på låg temperatur och använd stekskyn till en god sås!
Skiva köttet i tunna skivor och servera till rostade potatishalvor.
Va händer hemma hos dig i helgen då? 
Jag har själv skapat en lång lång lista i huvudet över saker som jag vill hinna med den här helgen och det är mest tråkiga saker… Här kommer några av mina ”måste-göra-saker”.
– Ta in trädgårdmöblerna!!!!
– Köra alla vissna skitblommor till kommunens trädgårdsafallsplats!
– Plocka undan alla onödiga ”skrytprylar” i köket som jag aldrig har använts.
– Försöka övertala sambon att vi ska ta bort köksmöblerna (en rejäl utmaning) och  berätta om andra alternativ till köksbord som vi kan ha nytta av. Mitt argument är att vi faktiskt har en matsal i direkt anslutning till köket så varför ens ha ett köksbord? Min sambo skulle ju slippa höra mina långa ramsor över det där köksbordet i framtiden som i min värld bara står i vägen. Jag har under längre tid vägrat att sitta vid köksbordet för att demonstrativt visa var jag står i ” äga-ett-köksbords-frågan”!
– Gå på inflyttningsfest hos en kompis som heter Amanda och där kommer jag antagligen dricka en jäkla massa vin och kissa på mig av skratt åt mina egna skämt eftersom jag är så himla rolig och smart (framförallt smart) när jag har intagit några (ett) glas vin!!!
– Äta upp min godispåse som jag somnade ifrån igår kväll. Hur kan man somna när man har godis framför sig???
– Bjuda sambon på gorgonzola fylld kyckling utan att tala om att det är gorgonzola (han hatar det).
–  Ta lång sovmorgon eftersom jag inte får sova på nätterna då en viss katt har någon sorts akrobatik uppvisning i sängen varvat med tvångstvagning av mitt ansikte, jag får heller inte sova eftersom Decibel har sug och snutt tävling med sig själv på mina öronsnibbar. Hon gör även små balansövningar på mitt huvud och jag kan vakna på nätterna av att hjärnan är alldeles svettig eftersom kattens värme alstrats och orsakar någon form av överhettning där inne. Biljetter till kattens julshow som hon just nu verkar öva inför kommer släppas inom några veckor.

Det finns dock ett sätt att få vår lilla kattunge lugn! Mycket användbart om man vill ha en lugn stund då katten river omkring likt en tornado jämt och ständigt. Ge henne en nappflaska med kattunge ersättning så blir hon snäll och from som ett lamm.

ÖH glöm inte ställ fram klockan.
Eller tillbaka?

6 Thoughts on “SKINKSTEK OCH LÖRDAGS-GÖRA!

 1. Millas Hälsoblogg on oktober 30, 2011 at 8:56 f m said:

  Du skriver så underhållande. Köttet såg gott ut, vilken lista att göra men skönt när det är gjort.Själv har denna helg gått i matens tecken. Var och åt på restaurang i fredags och var på en Smakmässa i går, och lagade en tre rätters Gi mat igår. Men idag ska jag på konsert för det Rosa tecknet. Ha det bra

 2. Ann-Sofi on oktober 30, 2011 at 12:48 e m said:

  Milla: Oj vad mycket roliga saker på en och samma helg. Hoppas allt har varit trevligt, gott och roligt och jag ser fram emot att läsa om allt på din blogg framöver!Vad kul att jag kan underhålla:-D

 3. Helena Ljunggren on oktober 30, 2011 at 5:17 e m said:

  Åh så gott! Kött, sås och potatis kan golva mig på nolltid 😀

 4. Harlig blogg du har och skinksteken ser fantastisk ut :))Kramar,Nena

 5. Alexandra - Kärlek på tallrik on oktober 31, 2011 at 5:42 e m said:

  Hahaha, det var mig en rejäl lista du hade att ta itu med, hur gick det för dig då? Blev godiset uppätet? 😉 Och jag förstår problemet med sladden, de brukar vara riktigt luriga där de ligger och väntar på att snurra in fötterna på en 😉

 6. Ann-Sofi on oktober 31, 2011 at 8:14 e m said:

  Nena: Tack för besöket och vad kul att du gillar min blogg. Värmer i hjärtat/ KRAM Ann-Sofi MATSAFARIAlexandra: Min rejäla lista ja den fick delas upp på två helger insåg jag ganska snabbt. Ja, den där sladden gör mig både fattig och galen. Som en slug orm lurar den vid fötterna och kramar om en som en boa:)Stryk borde han ha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation