Ät en pepparkaka så du blir snäll? Alltså, jag försökte. Jag lovar. Jag vet inte hur många jag har ätit den här julen men jag har inte märkt någon skillnad på humöret…nej. Trots att jag inte gillar pepparkakor så har jag tvingat i mig ett par stycken ändå,gett mig till tåls och hoppats på underverk i hopp om att den där elakheten skulle minska lite. (Mitt morgonhumör är ingen lek.) Det enda som hände i kombination med andra godsaker var att att alla byxor blev för små…Fan.

Den här efterrätten till exempel…Den sätter sig som ett cykelhjul kring midjan. Jag lovar! Och det jävliga med den här efterrätten är att den innehåller blåbär. Blåbär är som bekant bra för synen… Så att man skarpare ska se det där förbannade cykelhjulet.

RIS ALA MALTA-TIRAMISU MED BLÅBÄR ( 6 pers)tiramisu1

1 liten ”korv” färdig risgrynsgröt

18 savoiardikex ( 6 kex till dekor)

2 dl grädde

3 dl blåbär (spara lite till topping)tiramisu2

Gör så här: Vispa grädde. Smula 8 savordikex.Blanda den kalla risgrynsgröten med den vispade grädde. Varva sedan risgrynsgröt, blåbär och smulade savoiardikex i 4 st portionsglas. Toppa med några blåbär och stick ner ett savoiardikex i varje glas precis innan servering.

tiramisuHa nu en riktigt skön lördag!

16 Thoughts on “RIS ALA MALTA-TIRAMISU MED BLÅBÄR

 1. Jag hade varit nöjd om det bara var ett cykelhjul som parkerat runt midjan. Nu har jag ju mer dimensionen av ett traktordäck. Inget charmigt med det ska jag säga. Att stoppa munnen full av tryfflar och annat sött känns fullkomligt naturligt. Nästan som en reflex. Men man vet adlrig när man får mat igen…

  Pöss

 2. En dessert helt i min smak! Jag älskar sådana här historier till desserter där man varvar godsaker på varandra. Själv har jag varvat julmaten med halsont och förkylning, men med tanke på ett ökat glassintag när julgodisätandet minskade så kommer nog rumpan min knappast minska; det är där mina cykeldäckdkilon hamnar.

  Ha nu en riktigt god mellandagshelg!

  • Aj då. Hoppas du mår bättre nu. Glass är ju det bästa mot halsont. Bred rumpa kan man leva med:) Många killar gillar det dessutom!

   Hoppas din mellandagshelg varit minst lika bra som min.

 3. Alltså det där cykelhjulet…..i morgon blir det en löptur efter väldigt mycket stillasittande i jul.
  Nån ris a la malta har det inte blivit heller. Mamma kokte för lite gröt på lillejulafton annars brukar det vara bra rester att förvandla till smarrig dessert.
  Din variant låter ju extra festligt!

 4. Savoiardikex? Se där lärde jag mig något nytt. 🙂

 5. Äsch ett litet cykelhjul mår man bara bra av! Så man kan rulla fram.
  Risgrynsgröt var nog det enda på julbordet jag inte föråt mig på i år. Dags för det nu då! 😉

 6. Hm..själv gillar jag pepparkakor men det har av någon anledning inte blivit särskilt många den här julen så jag märker inte heller någon skillnad på snällheten. En sån himla god dessert då tipsar om. Enkel att få till också. Det gör ju inte saken sämre. Tack för ditt gulliga mejl. Jag blev jätteglad. Kram! £

 7. Vad det ser gott ut! Trevlig blogg du har!

 8. Undra just om detta var det sista skrattet du bjöd på under 2013? Nåväl, jag är övertygad om att 2014 kommer att bjuda på minst lika många 🙂

  Önskar dig, sambon och Decibel det bästa, galnaste, rockigaste och godaste 2014 du knappt ens kan föreställa dig!

  KRAM och ses på det nya 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

WordPress spam blocked by CleanTalk.

Post Navigation